Najbrža subota i najčupavija nedjelja u Općini Fužine

52

U Općini Fužine, čarobnoj gorskoj rivijeri, uživaju veliki i mali kao i njihovi čupavi, četveronožni prijatelji. Ovog ih vikenda očekuje najbrža subota, najčupavija nedjelja, a uvertira je petak kada ih očekuje najromantičnija vožnja novim izletničkim vlakićem uz jezera Bajer, goransko labuđe jezero, i Lepenicu, magičnu ljepoticu.

Dva plava bisera – Bajer i Lepenica

Ova dva prekrasna plava bisera, Bajer i Lepenica, pravi su mamac za izletnike, ribiče, ljubitelje prirode i rekreativce. Besplatna vožnja atraktivnim vlakićem na rasporedu je od 18 sati kada se blistavo dnevno svjetlo lagano priprema za zatišje i smiraj dana. Uživanje uz ljepoti ovog zelenog goranskoj raja začinit će igra boja i dočekivanja zalaska sunca.

Svakako se savjetuje odjenuti slojevito jer dočim sunce zađe iza planinskih masiva temperatura se mijenja pa od ugodne dnevne, kada možete uživati u kupanju u jezerima, postane taman dovoljno friško što će vam osigurati dobar spavanac pod pokrivačem.

Fužinarska lisica u subotu

Fužinarska lisica – najatraktivnija destinacija trkačima i njihovim fanovima
Ako ste zaljubljenik u trčanje ili pak želite trkače bodriti Fužine se ove subote, 25. lipnja, ne propuštaju jer je na rasporedu s nestrpljenjem iščekivana Fužinarska lisica, tradicionalna trkačka utrka uz jezero Bajer.

Ugodne temperature, debela hladovina, prekrasna priroda, jedinstvena staza, dobar štimung i slasna gastro ponuda očekuje trkače i njihove fanove u subotu. Start utrke za djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole na stazi od 400 m je u 9:45 sati, a od 10 sati kreće glavna utrka na stazi dugoj 6 km. Naravno, pobjednike očekuju i nagrade, a DJ Sven će se do 13 sati brinuti o glazbi.

Općina Fužine i čupavi, četveronožni prijatelji se jako vole

U ovu nedjelju održava se najveća Nacionalna izložba pasa svih pasmina CAC-HR , FUŽINE 2022. i to u organizaciji Kinološkog društva Fužine na kojoj će nastupiti izlagači iz Hrvatske, Austrije, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, Slovačke, Slovenije i Mađarske. Izložba se održava po FCI standardima na nogometnom igralištu NK Omladinac u Vratima. FCI (The Fédération Cynologique Internationale) Međunarodna kinološka federacija je svjetska pseća organizacija zadužena za utvrđivanje standarda svake pasmine pasa, kao i za obranu i promicanje njihovih interesa.

U svih 10 FCI skupina natječu se psi po kategorijama, od Razreda štenadi, Najmlađih, Mladih, Međurazreda, Otvorenih, Radnih, pa sve do razreda Prvaka. Na izložbi će nastupiti mnoštvo nacionalnih i internacionalnih šampiona, a prijavljeno je više od 90 različitih pasmina i više 200 pasa. Od 14 sati počinje Best In Show dio izložbe gdje nastupaju pobjednici pasmina, skupina i grupa, te se bore za titulu Najljepšeg psa izložbe. Dodjeljuje se više od 50 staklenih plaketa i pehara različitih dimenzija. Izložba je otvorena od jutra, a za posjetitelje ulaz se ne naplaćuje. Više informacija potražite na Facebook stranicama Ureda za turizam Općine Fužine @tfuzine.

L.B.

Komentari