Najbolji na svijetu – Hrvatski nogometni čarobnjak Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu!

37

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim igračem svijeta u 2018. godini i u prestižnom izboru France Footballa te je večeras u Parizu, na svečanoj dodjeli Zlatne lopte vođa Vatrenih još je jednom dobio potvrdu najboljega u svijetu nogometa.

Sjajana je ovo godina za Luku Modrića, osvojio je sve što se može osvojiti, već je izabran za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, pobijedio je i u Uefinom i Fifinom izboru najboljih. Osvojio je treću uzastopnu Ligu prvaka, četvrtu ukupno, te vodio Hrvatsku prema finalu svjetskog prvenstva u Rusiji.

Zlatnu je loptu Luka Modrić osvojio nakon desetogodišnje dominacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Luka je uvjerljivo pobijedio Ronalda, Antoinea Griezmanna, Kyliana Mbappea, Lionela Messija, Mohameda Salaha, Raphaela Varanea, Edena Hazarda, Kevina de Bruynea i Harryja Kanea.

Tijekom svečane dodjele Zlatne lopte u Parizu Luki Modriću je putem video veze čestitala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Ovo prestižno priznanje našem Luki osobito je ganulo Dejana Lovrena. Kada je pogledao video prikazan u Parizu, u kojem Modićevi roditelji, Stipe i Radojka čestitaju sinu, na Instagramu je objavio emotivnu poruku.

Kako je lijepo biti Hrvat kad vidiš da je naš čovjek uzeo Zlatnu loptu usred Francuske! Ovo je samo još jedna potvrda, maestro, da si dugi niz godina jedan od najvećih igrača u nogometnoj povijesti. Ja ne znam kako si ostao sabran, ali ja sam krenuo plakat kad sam vidio Stipinu reakciju. Prekrasno Luka, svaka ti čast brate. Velika mi je čast gospodine Baloon d’Or”, poručio je Lovren svome kapetanu i prijatelju.

Luki Modriću čestitao je i izbornik Zlatko Dalić. “Najbolji – ovo je tvoja godina! Čestitke kapetane!”, poručio mu je Dalić.

 

Komentari