Najavljene Riječke ljetne noći

104

Ovogodišnji, osmi festival “Riječke ljetne noći” pod nazivom “Posvećenje ljeta” počinje 28. lipnja i trajat će do 21. srpnja, odnosno u 24 dana kroz 14 različitih programskih događanja u 27 izvedbi na 10 različitih lokacija publika će uživati u jedinstvenim umjetničkim kreacijama. Rečeno je na početku konferencije za novinare na kojoj je predstavljen cjelokupni program festivala u organizaciji riječkog HNK Ivana pl. Zajca, Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke.

Prema najavi intendantice riječkog HNK Ivana pl. Zajca Nade Matošević Orešković središnji je događaj Festivala praizvedba komedije u tri dijela “Baba jaga je snijela jaje” autorice Dubravke Ugrešić, u adaptaciji Ivora Martinića te u režiji Ivice Buljana i produkciji Hrvatske drame uz fascinantnu glumačku podjelu na čelu s Milenom Dravić, Anom Karić i Milenom Zupančić. U okviru glazbeno-scenskog programa “Riječke ljetne noći” donose nagrađivanu prošlofestivalsku uspješnicu ambijentalnu operu “Cavalleria rusticana” i plesnu predstavu “Othello” nastalu u koreografiji Zorana Markovića i Maše Kolar te u koprodukciji beogradskog Bitef teatra i Grad teatra iz Budve. U tradiciji “Riječkih ljetnih noći” i ovoljetni glazbeni program iznimno je bogat a osmišljen je u cilju zadovoljavanja najrazličitijih glazbenih ukusa, od klasične glazbe i jazza do world music koncerata, poručila je intendantica Nada Matošević Orešković istaknuvši kako je cjelokupni program Festivala sastavljen na način da zadovolji najširi ukus publike, kako riječke tako i gostiju iz inozemstva. Naravno, “Riječke ljetne noći” počet će, u svojemu prepoznatljivom stilu, spektaklom “Tambours de la Muerte” i to u izvedbi francuske trupe Transe-Express. To je njihov najnoviji spektakl koji u ovome dijelu Europe još nije viđen, istaknula je intendantica najavljujući i zanimljivo zatvaranje na Pontonu (Molo longo) pod nazivom “Na moru zvijezda” u okviru kojega ćemo slušati hitove iz svjetskih mjuzikla.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel uz to što je istaknuo atraktivnost programa nije propustio priliku zahvaliti se riječkom Kazalištu, njegovim ansamblima koji najvećim dijelom iznose program, sponzorima koji prepoznaju vrijednost ulaganja u “Riječke ljetne noći” i na kraju publici koja svojim praćenjem programa Festivala potvrđuje njegov smisao postojanja.
S druge strane, Ines Boban-Štiglić, stručna suradnica za programe u Turističkoj zajednici Grad Rijeke rekla je kako su “Riječke ljetne noći” postale pravi turistički brand čiji program rado prate i turisti i gosti grada na Rječini.

I za kraj, ne propustite mogućnost kupnje ulaznica za sve festivalske programe po principu first minute kupnje. Naime, već od 16. pa sve do 31. svibnja 2011. godine na blagajni HNK Ivana pl. Zajca mogu se kupiti ulaznice po popustu od 20 %. Nakon tog perioda osim pojedinačne kupovine, ulaznice se mogu kupiti i u kompletu uz popust od 15% bez mogućnosti mijenjanja ponuđenih naslova.

Komentari