Na tribini saznajte tajnu uspjeha privatno poslovnih parova! Kako naći ravnotežu privatnog života i zajedničkog posla?

27

Ekonomske i ideološke promjene proteklih su desetljeća promijenile poslovno okruženje, ali i kreirale donedavno nepoznate odnose i uloge. Jedan od takvih fenomena je „dvostruka karijera“ („dual career“, DC) – koncept u kojem oba člana ne samo stječu nužne životne prihode (tzv. earners), nego i razvijaju ozbiljnu (vlastitu ili zajedničku) karijeru. To zahtijeva značaju razinu predanosti i angažmana, nerijetko pravi izazov poslovno/osobnoj/obiteljskoj ravnoteži.

Švicarski savezni tehnološki institut u Zurichu (ETH) prvi je u Europi 1999., uveo Savjet za dvostruku karijeru, predloživši konkretne mjere za zaposlene parove, a danas se sve više kompanija i poslodavaca okreće poslovnim ponudama s integriranim DC rješenjima. U Hrvatskoj, pak, sam pojam DC-a još je relativno nepoznat, neiskorišten od strane poslodavaca, te zanemaren u medijima i javnom prostoru.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci će upravo na ovu temu ugostiti uspješne privatno-poslovne parove iz gospodarstva, kreativne industrije i akademske zajednice na tribini “Dual Career: Business or Pleasure?”, koja će se održati u Kulturnom centru Ri Hub (Ul. Ivana Grohovca 1/a, 51000, Rijeka), 21. studenog 2019. u 18:00 sati.

Na tribini će sudjelovati uspješni privatno-poslovni parovi iz gospodarstva, kreativne industrije i akademske zajednice:

Dijana Dominis Prester i Predrag Dominis Prester

Adriano Požarić i Barbara Požarić

Dunja Siuc Valković i Toni Valković

Maja Stanić i Vojko Stanić

Davor Vašiček i Vesna Vašiček.

Sudionici će na ovoj inovativnoj tribini otvoriti temu i diskusiju o izazovima dvostruke karijere. Što je dvostruka karijera, može li se postići ravnoteža i ravnopravnost, na koji način poslodavci mogu prepoznati potencijal takvih parova, je li uvođenje koncepta dvostruke karijere budući smjer menadžmenta ljudskih resursa – samo su neka od pitanja koja će se otvoriti na tribini.
Tribina “Dual Career: Business or Pleasure?” ujedno je i posljednji događaj Learn & Mingle modula Realizator 2019. natjecanja.

Komentari