Na “spontanom partyju” na Kontu se okupilo stotinu mladih

58
Izvor: Christian Brozović Facebook

Dana 8. veljače, nakon što su zagrebački studenti organizirali zabavu na Jarunu i Bundeku, riječki kulturni kolektiv ”Aupičku” (“Alternativna agencija za urbanu underground realizaciju programa za 2020.”) na svom je Faceboook profilu najavio događaj koji će ”spontano” okupiti riječke studente na Kontu!

Njihova objava tada je glasila: “Nakon što je ministar zdravstva Vili pl. Beroš blagoslovio studentski parti na Jarunu, utvrdivši kako nije bilo kršenja epidemioloških mjera, što je prenio i Jutarnji list, a tragom još neprovjerene činjenice da se virus uz vodu širi slabije, daje se naslutiti kako bi se uskoro i u Rijeci moglo očekivati takvo spontano okupljanje, negdje uz vodu, npr. na Kontu, uz pridržavanje epidemioloških mjera, i to tamo negdje ovaj vikend u kasnim popodnevnim satima.

Ako je suditi svevišnjoj mogućnosti, u jednoj će se ruci naći pivo, vino, rakija ili sok od naranče, a u drugoj metar za mjerenje društvene distance.

Dragi Vili, hvala ti k’o bratu na ukazanom povjerenju. Nećemo te razočarati!

Tvoji,
spontani studenti,” 

Ove subote, na Kontu se okupilo više stotinu ljudi i to uglavnom mladih kojima nedostaju izlasci uslijed epidemioloških mjera. Policija nije intervenirala unatoč zabrani okupljanja kao epidemiološkoj mjeri koja je još uvijek na snazi.

Sljedeće jutro, na Kontu je nakon spontanog okupljanja ostala samo hrpa smeća pa su djelatnici KD Čistoće imali mnogo posla.

ksp1
Izvor: Alen Kos Facebook

Komentari