Na riječko Sveučilište dolaze vrsni neuroznanstvenici

25

Tri dana na Medicinskom fakultetu bit će puna predavanja stručnjaka i studenata te tematskih radionica. Studentski kogres neuroznanosti – NeuRi ove se godine održava devetu godinu. Započinje 26. travnja i traje do 28. travnja.  Uz Medicinski fakultet mjesto održavanja bit će i Psihijatrijska bolnica Rab.

Predavanja o temama iz neuroznanosti raspoređene su u ciklus stručnjaka i ciklus studenata. Neke od teme tiču se Alzheimerove bolesti, shizofrenije, alkoholizma, multiple skleroze, Downovog sindroma i sl.  U petak i nedjelju program se održava na Medicinskom fakultetu, a u subotu u Psihijatrijskoj bolnici. Prijevoz do Raba je osiguran, kreće se s Jelačićevog trga, a nakon predavanja slijedi razgledavanje Raba.

Na Kongresu sudjeluje oko 200 posjetitelja. Posebice je namijenjen studentima Medicinskog fakulteta, studentima psihologije i (bio)medicinskih smjerova. Na predavanja su pozvani i svi zainteresirani posjetitelji iz cijele Hrvatske.

Za studente su organizirane i radionice, a navečer neformalno druženje na NeuRi partyju. Sudjelovanje na NeuRi kongresu poticajno je za studente jer nudi mogućnost napretka u obrazovanju i upoznavanje s ljudima jednakih interesa.

Komentari