Na bazenima Kantrida održava se kup u sinkroniziranom plivanju

9

Tradicionalni 19. Primorje Synchro Cup u sinkroniziranom plivanju u organizaciji Kluba sinkroniziranog plivanja “Primorje Aqua Maris” iz Rijeke održava se od petka, 14. lipnja do nedjelje 16. lipnja.  Na događanje ulaz je slobodan.

Na natjecanju nastupa 140 natjecateljica, juniorke (15-18 godina) te mlađe juniorke (13-15 godina) iz 15 europskih klubova i reprezentacijaUz domaćina, riječkog kluba Primorje Aqua Maris, od hrvatskih klubova sudjeluje Zagrebački sinkro klub, a strane juniorke dolaze iz Austrije, Mađarske, Finske, Slovenije, Švicarske, Češke i Italije.

Dodjeljuju se nagrade za svaku kategoriju i disciplinu te za ukupnu pobjedu na natjecanju.Ove godine su na Primorje synchro cupu će u juniorskoj konkurenciji nastupiti 14 sola (slobodnih i tehničkih), 17 dueta (slobodnih i tehničkih), 4 tima (slobodnih i tehničkih) i 2 kombinirane rutine, a u konkurenciji mlađih juniorki vidjet ćemo 15 sola, 10 dueta uključujući i jedan mix duet (prvi put na Primorje synchro cupu), 6 timova i 5 kombiniranih rutina. Vizualno su najatraktivnije discipline tim i kombinacije gdje nastupa 8 odnosno 10 plivačica.

Primorje Synchro cup uvršteno je u LEN (Europska plivačka federacija) kalendar natjecanja i jedino međunarodno natjecanje koje se održava u Hrvatskoj. Vrhovni sudac natjecanja je Marija Šavko iz Rijeke uz strane suce. Službeni promatrač Europske plivačke federacije ove godine će biti Tsarkova Elena iz Rusije, koja će ocjenjivati suce. 

 

Komentari