Na Adria Advent Maratonu sudjelovat će i 82-godišnja trkačka legenda

Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

156

Prvog vikenda u Adventu, već petu godinu zaredom, u Crikvenici se održava profesionalni međunarodni trkaći maraton i polumaraton koji okuplja velik broj trkača i ostalih posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva. Upravo zbog činjenice da se trči neposredno uz morsku obalu, po čemu je jedinstven u Europi, crikvenički maraton svake godine okuplja velik broj trkača i ostalih zaljubljenika u trčanje te je omiljen među svim generacijama. To dokazuje i nastup trkačke legende Josipa Bepa Nadenića iz Pule, 82-godišnjaka koji je jedan od najstarijih i najaktivnijih trkača u Hrvatskoj te tradicionalno trči utrku polumaratona na adventskom maratonu u Crikvenici gdje će šjor Bepo trčati i ove godine.

Kao i prijašnjih godina, start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolsku što pruža jedinstven osjećaj trčanja uz morsku obalu. Uz maratonsku utrku održat će se i polumaraton (21km) te utrka građana na 5 km.

adria maraton 2

Prijave za sudjelovanje traju do 27.11., a Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana pozvao je građane na sudjelovanje u utrci: “Crikvenička rivijera interesantna je širem krugu posjetitelja isključivo u ljetnim mjesecima. Ovaj maraton dokaz je kako se ciljanim i kvalitetnim aktivnostima može produljiti sezona i privući posjetitelje čak i u studenom te prosincu. Ovo je značajno događanje za cijeli Kvarner. Zahvaljujući 3 različite duljine utrke, svatko od nas može odabrati sebi primjerenu stazu i stati uz bok 1000 trkača iz dvadesetak različitih zemalja. Bila bi šteta propustiti ovaj jedinstveni maraton koji se trči uz morsku obalu, a kojim se u Europi može podičiti jedino crikvenička rivijera.”

adria advent maraton

Adria Advent Maraton organizira se od 2011. godine, od kada broj trkača stalno raste. Već je prve godine u maratonu sudjelovalo 364 trkača iz 6 zemalja, 2012. godine maraton je trčalo 548 trkača iz 9 zemalja, a 2013. godine sudjelovalo je 719 trkača iz 17 zemalja. Prošle godine crikvenički maraton zabilježio je preko tisuću sudionika iz ukupno dvadesetak zemalja, dok se ove godine očekuje da se ta brojka dodatno poveća. Za tako velik interes trkača za Adria Advent Maraton najzaslužnija je činjenica da je to jedan od tri službena maratona u Hrvatskoj, a organiziran je prema DLV i IAAF standardima te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza. Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Meisterchip Gmbh iz Njemačke, tvrtka specijalizirana za mjerenja koja podršku pruža najpoznatijim svjetskim maratonima.

Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju majicu, medalju i certifikat o sudjelovanju. One koji nisu spremni sudjelovati u utrci očekuje dobar provod uz samu stazu trke te se i ove godine očekuje velik broj posjetitelja s cijelog Kvarnera koji će bodriti svoje favorite.

adria maraton selce crikvenica

Uz odličnu utrku, za sudionike se svake godine večer uoči utrke organizira pasta party, a po završetku utrke i topli obrok, što trkači posebno vole i cijene. Isto tako, organizacija Adria Advent Maratona svake godine animira širu društvenu scenu Crikvenice i šire okolice pa su tako i ove godine svoju podršku potvrdile brojne udruge građana. Osim sudjelovanja i praćenja utrke, svi posjetitelji Crikvenice moći će uživati i u programu Advent u Crikvenici, u organizaciji Grada, uz razne aktivnosti.

Start maratona: 10 sati ispred hotela International
Start polumaratona: 10,30 sati ispred hotela International
Start utrke građana: 11 sati ispred hotela International
Limit utrke: 5 sati

Startnina:
maraton i polumaraton:
25 EURA / 190 kn (152 kn + PDV)
utrka građana:
12 EURA / 90 kn – (72 kn + PDV)
Nema kaucije za čip i on se nalazi na startnom broju te ga sudionici mogu zadržati.

Komentari