Multimedijalno predavanje „POLARNI SAN“ u Rijeci!

Nakon što je osvojio Južni pol, Davor Rostuhar osvaja dvorane širom Hrvatske gdje s ljudima dijeli priču o svom Polarnom snu. U petak 18.5. će je podijeliti i sa Riječankama i Riječanima u Dvorani kulture, u Spinčićevoj 2, s početkom u 19:00 h!

150

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?

Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar se upustio u veliki izazov, u veliko istraživanje koje ga je odvelo sve do samog kraja svijeta. Postao je prvi Hrvat koji je pješice stigao od obale Antarktike do Južnog pola i 26 čovjek na svijetu koji je to učinio posve samostalno. Ekspedicija je trajala 47 dana, tijekom kojih je prešao 1163 km sam, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg te bez upotrebe vanjske energije (vjetra, pseće zaprege, motornih saonica i sl.)  Davor se za ekspediciju pripremao posljednje dvije godine. Tijekom priprema posjetio je tradicionalne narode koji žive na krajnjem sjeveru planeta, Inuite na sjeveru Grenlanda, Nenete na sjeveru Sibira i Samije na sjeveru Skandinavije. Dva puta se pripremao u Norveškoj i učio od najboljih živućih polarnih istraživača.

Multimedijalno predavanje „Polarni san“ kombinacija je intimnih audiovizualnih zapisa putovanja jednog čovjeka, koji putem do ostvarenja svog sna, zapravo putuje duboko u samog sebe. Cijeli proces je dokumentiran, od samog začetka sna do ostvarenja istog. Putem se autor slama, izlazi iz okvira onoga što je vjerovao da je maksimum njegovih mogućnosti, diže se i pada i naposljetku doživljava trijumf na način na koji nije mogao niti zamisliti. U sklopu predavanja, Rostuhar predstavlja svoju sedmu knjigu i prikazuje svoj prvi dokumentarni film.

Davor Rostuhar iza sebe ima niz uspješnih projekata i ekspedicija, kao što je put biciklom od Zagreba do Egipta, motociklom od Zagreba do Capetowna, sedam ekspedicija u džungle Amazone i Papue itd. Autor je 6 putopisnih knjiga, te fotografskog projekta „National Geographic – Hrvatska iz zraka“.

RASPORED PREDAVANJA U NADOLAZEĆEM TJEDNU (za predavanja nakon toga vidi www.kek.hr)
18.05. *RIJEKA: Dvorana kulture, Spinčićeva 2, 19h
*cijena ulaznice za predavanje u Rijeci je 30 kn i moći će se kupiti na ulazu
20.05. ROVINJ: Dom kulture, Trg maršala Tita 12 – 19 h
21.05. *OPATIJA: Conference park 25/7, (Grand hotel 4 opatijska cvijeta) – 19 h
*cijena ulaznice za predavanje u Opatiji je 25 kn i moći će se kupiti na recepciji hotela
23.05. *PULA: Dvorana Circolo, Carrarina ulica 1 – 20 h
*cijena ulaznice za predavanje u Puli je 20 kn i moći će se kupiti na ulazu
24.05. LABIN: Narodni muzej Labin, ulica 1. maja 6 – 19 h
25.05. POREČ: Gradska knjižnica Poreč, Trg Marafor 3 – 19 h

Komentari