Mreža kina na egzotičnim lokacijama – Projekcija dokumentaraca u Memorijalnom centru Lipa pamti

144
Foto/Rijeka2020

Programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i KineDok (zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca) održavaju uzbudljivo filmsko ljeto u čak jedanaest susjedstava diljem Primorsko-goranske županije: u Delnicama, Gomirju, Mrkoplju, Drenovi, Lovranu, Novom Vinodolskom, Vrbniku, Matuljima, Kostreni, na Rabu i Unijama!

U susjedstvu Matulji u petak, 30. kolovoza i u subotu 31. kolovoza 2019. godine od 20,00 sati, na terasi Memorijalnog centra Lipa pamti u Lipi (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka) održavat će se projekcije dokumentarnih filmova. u petak je na u 20 sati na rasporedu„Dani ludila”, u 21,45 sati – „Izlaz”.

U subotu u 20 sati na rasporedu je fil „Josipa, volim te”, u 21,30 „Svaki zid su vrata”.

Vođeni idejom decentralizacije kulturno-umjetničkih sadržaja u dislocirane prostore, programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture nastoji povećati broj programa na lokacijama izvan uobičajenih turističkih ruta, fokusirajući se na život zajednice i kulturu svakodnevnog življenja.

Programi se tako održavaju na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije: u ulozi kina su kafići, klubovi, domovi kulture, galerije, igrališta, plaže, a sve s ciljem buđenja interesa šire publike za dokumentarni film i razvijanja dijaloga o važnim društvenim temama.

Komentari