Mjuzikl Krletka na Ljetnoj pozornici u Opatiji

353

Predstava “Krletka” francuskoga glumca, redatelja i dramatičara Jeana Poireta, veliki hit Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba drugi je mjuzikl u sklopu drugog Festivala mjuzikla koji pred opatijsku publiku na Malu ljetnu pozornicu dolazi u utorak, 26. lipnja u 21:30 sati. Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić.

“Krletka” spada u sam vrh žanra bulevarske komedije. Pruža intrigantan zaplet, i obilje zabuna. Što se sve može dogoditi kada sin homoseksualnog para koji vodi noćni klub odluči dovesti svoju zaručnicu i njenu ultrakonzervativnu obitelj na upoznavanje, otkrijte u ovom duhovitom scenskom urnebesu.

Kerempuh je opet pogodio u sridu, jer Krletka je sjajan predložak, a Dolenčić je ponovno napravio predstavu koja je veliki hit. Naporne baletske vježbe istesale su Kerempuhove glumce u prilično dobre plesače pa će publika uživati u pravim baletnim točkama. Odlični glumci, lokalizirana glazba- posjetitelji će imati prilike čuti raspon pjesama domaćica iz razdoblja od pedesetih do osamdesetih godina prošlog stoljeća, dva drag queena koji doslovno „rasturaju“ , sjajni kostimi – muškarci u korzetima….dovoljno razloga da nikako ne propustite ovu vrhunsku zabavu.

Čak i da ste mrzitelj mjuzikla i pjevanja u kazalištu, poželjet ćete da plesno-pjevanih točki koje izvodi trio Mirković-Perić-Detelić ima još i više.

U opatijskoj izvedbi u ulozi Simone umjesto Linde Begonje nastupit će Mia Begović

Autor teksta Jean Poiret francuski je glumac, redatelj, scenarist i naravno – dramatičar. Tekst je napisan 1973. i iste godine praizveden u Parizu. Sam pisac igrao je glavnu ulogu, a predstava je postala pravi hit, osigurala svom autoru svjetsku slavu i doživjela čak 2000 izvedbi! No, to nije sve: 1978. po njoj je snimljen čuveni film ‘La cage aux folles’, zatim 1983. na Broadwayu ponovo uspješnica prema ovom komadu – no ovog puta riječ je o mjuziklu. 1996. g. snimljen je i američki remake francuskog filma u kojem igraju Robin Williams, Nathan Lane i Gene Hackman.

Ulaznice se na prodajnim mjestima Festivala Opatija mogu nabaviti po cijeni od 100,00 kuna u pretprodaji, odnosno 120,00 kuna na dan izvedbe.

Dramaturginja: Željka Udovičić
Adaptacija teksta: Željka Udovičić i Krešimir Dolenčić
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Kostimograf: Neven Mihić
Oblikovatelj svjetla: Deni Šesnić
Koreograf: Dinko Bogdanić
Uloge: Željko Königsknecht, Hrvoje Kečkeš, Mario Mirković, Ivan Đuričić, Luka Petrušić, Borko Perić, Velimir Čokljat, Maja Posavec, Filip Detelić, Edo Vujić, Branka Trlin, Ana Maras, Mia Begović

Komentari