Mjuzikl Cabaret u Opatiji

418

U srijedu , 04. srpnja na velikoj sceni Ljetne pozornice u Opatiji održat će se treći po redu mjuzikl ovogodišnjeg FESTIVALA MJUZIKLA, hit Joea Masteroffa sa songovima Freda Ebba i Johna Kandera – Cabaret. Cabaret ima i svoj zasebni život u filmu Boba Fossea, i zavodljivost melodija koje prepoznaju ili vole čak i oni koji ne znaju njihovo porijeklo. A kad se tome pridoda i u žanru iskusna i uspješna redateljica Dora Ruždjak Podolski sa svojim timom suradnika, rezultat je velika i moćna predstava. Zahvaljujući filmu gledatelji znaju sve (ili gotovo sve) o kabaretskoj pjevačici iz Kit Kat kluba koja živi vrlo neurednim životom u Berlinu početkom tridesetih godina dvadesetog stoljeća. Na neuspjeh osuđena ljubavna veza između Sally Bowles i mladog američkog pisca Cliffa Bradshawa jedan je od motiva ovog mjuzikla koji oslikava vrijeme rasta nacizma, neimaštinu i bijedu ispod sjajnih reklama, ekonomsku krizu koja razjeda međuljudske odnose i veze kao i neobičnu sposobnost ljudi da ne žele vidjeti zlo i zločin kada im se događa pred očima. Ipak, u središtu svega je Kit Kat klub i njegov konferansije (izvrsni Dražen Čuček) čiji ironični komentari i dekadentno kabaretsko ozračje funkcioniraju kao metafora predratne Njemačke.

Scenografiju potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, a koreografiju Petra Hrašćanec,orkestrom kazališta Komedija dirigira Dinko Appelt a u glavnim su ulogama Dražen Čuček,Renata Sabljak i Ronald Žlabur.

Ulaznice se na prodajnim mjestima Festivala Opatija mogu nabaviti po cijeni od 100,00, 120,00 i 150,00 kn u pretprodaji, dok će na dan izvedbe biti nešto skuplje: 120,00, 150,00 i 180,00 kn.

Komentari