Mikaela Shiffrin osvojila svoju četvrtu krunu na Sljemenu, danas starta muška utrka slalomaša

11

Mikaela Shiffrin osvojila je svoju četvrtu krunu na Sljemenu te sedmu uzastopnu slalomsku pobjedu na utrkama Svjetskog kupa. Sjajna Amerikanka ovom je pobjedom dostigla Austrijanku Marlies Schild koja je također četiri puta slavila na Crvenom spustu.

Zagreb i Sljeme su mi posebni i ovdje zaista super skijam. Iako sam u nekoliko navrata imala lošije izvedbe, svaki sam put skijala drugačije, bilo pod pritiskom ili posve slobodno. Kada sam samopouzdana, kada mi je podloga odlična i brza poput ove, onda mogu iskoristiti sve prednosti ovako dobre staze te je na kraju i rezultat dobar. Uživala sam na stazi, jer sam mogla biti agresivna. Bila je to odlična utrka i uvjeti su mi savršeno odgovarali. Zahvalila bi se publici duž Crvenog spusta, jer iako dolazim iz Sjedinjenih Američkih Država, osjetila sam njihovu podršku i to me čini sretnom“, poručila je na susretu s novinarima 22- godišnjakinja Shiffrin. Drugo mjesto na subotnjoj utrci zauzela je Slovakinja Petra Vlhova, a treće švicarska skijašica Wendy Holdener.

Danas je na rasporedu muška utrka slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“. Prva vožnja je u 12.15, a druga u 15.30 sati.

Prvi starta Henrik Kristoffersen, prošlogodišnji prvak Marcel Hirscher kreće četvrti, dok će naš predstavnik Matej Vidović startati 29., Istok Rodeš 37., Elias Kolega 45., Filip Zubčić 57., Samuel Kolega 63. i Leon Nikić 64.

Komentari