Mića marunada va Dobreće

25
Program Miće Marunade ove nedjelje trajat će od 10 do 16 sati i to na nekoliko lokacija u središtu Dobreća. U 10 sati započela je izložba domaćih proizvoda i likovno-kreativna radionica za djecu, uz pričanje priča.
U sklopu manifestacije Mića marunada va Dobreće održan je i DND U SUSRET DJECI, putujuće kreativne radionice za djecu predškolske i školske dobi.
Pripovjedačica je pripovijedala priču o Marunku, djedici koji oživljava maruniće svojim čarobnim štapom, a djeca su igrala igre, pjevala, plesala uz padobran te slagala puzzle jesenjih plodova. Želimir Depoli ispričao je svoju priču o pčelama i marunu i svome hotelu na Poljanama u kojem pčele sretno žive. Djeca su uživala uživati u slatkim domaćim delicijama i u poznatoj priči “Ježeva kućica” u izvedbi zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka i to u autohtonom ambijentu šume maruna. Nakon predstave i ukusnih zalogaja Društvo športske rekreacije Gorovo organizira rekreaciju za najmlađe na terenu Sportsko-rekreacijskog centra Dobreć, a potom i kroz šetnju šumama maruna.
Dok djeca uživaju u bogatim sadržajima, roditelji, none i nonići mogli su kušati proizvode lokalnih ponuđača OPG-ova Rumac, Perišić, Depoli, Ukić, Šikić i Udruge Leprinac koji su ujedno i Feel &Taste ponuđači. Ponuđene su im kroštule, fritule, kolači od maruna po prigodnim cijenama, vino, maslinovo ulje i ostale domaće delicije.
mića marunada mića marunada
L.B.

Komentari