Međunarodni festival brazilske kulture u Rijeci – 6. CapoeiraFest

Festival se održava radi promoviranja brazilske kulture i capoeira vještine, te uključivanje mladih na bavljenje sportsko-kulturnim aktivnostima, razvoj tolerancije i poštivanja, promocija afro-brazilske kulture te edukacija društva i zajednice prema novim oblicima izražavanja

292

Capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe, akrobatike i plesa. Nastala je u Brazilu, a razvili su je robovi iz Afrike (posebno s područja današnje Angole) u 16. stoljeću kao izraz težnje za slobodom. Njeni afrički korijeni i danas se manifestiraju kroz muziku, pokrete i simboliku u samoj igri.

Capoeira grupa Jacobina Arte Rijeka djeluje već 11 godina u Rijeci u širenju brazilskog duha. Festival se održava radi promoviranja brazilske kulture i capoeira vještine, te uključivanje mladih na bavljenje sportsko-kulturnim aktivnostima, razvoj tolerancije i poštivanja, promocija afro-brazilske kulture te edukacija društva i zajednice prema novim oblicima izražavanja. Radionice će biti sastavljene od upoznavanja s brazilskom vještinom capoeire: povijest, osnovni i napredni pokreti, sviranje instrumenata i pjevanje te primjena istih u roda de capoeira.

Capoeira grupa Jacobina Arte Rijeka organizira 6. CapoeiraFest od 21. travnja do 29. travnja 2018. na brojnim lokacijama. U sklopu CapoeiraFest-a održavat će brojne radionice povezane s brazilskom kulturom:

– predavanje o Brazilu i brazilskoj kulturi
– radionice za djecu i odrasle
– radionice sambe
– radionice afro-brazilskih plesova
– radionice perkusija
– Brazil night party

Pozivamo građane grada Rijeke i okolice na Brazil night party koji će se održati 28.04. u Botel Marini. Na zabavi će prisustovati profesionalna brazilska plesačica te će se izvoditi acro show. Isto tako čast nam je predstaviti i posljednji i najveći događaj CapoeiraFest-a: Final Show 29.travnja, koji će se održati u Filodramamtici, Korzo 28. Događaju će prisustovati brazilski veleposlanik u Hrvatskoj.

RASPORED DOGAĐAJA:

DAN VRIJEME DOGAĐAJ MJESTO
Subota 21.04. 20:00 Gledanje filma “Besouro” Ul. Blaža Polića 2, 4.kat
Utorak 24.04. 18:00 Capoeira- od ropstva do igre Ul. Frana Supila 6
Četvrtak 26.04. 18:00 Capoeira za djecu Ul. Blaža Polića 2, 4.kat
Petak 27.04 18:00 Capoeira za odrasle Ul. Blaža Polića 2, 4.kat
Subota 28.04 17:00 Radionice afro i samba plesa OŠ Vladimir Gortan, prilaz
Subota 28.04 21:00 Brazil Night Party Botel Marina, Adamićev gat
Nedjelja 29.04 11:00 Capoeira Final Show Filodrammatica Korzo 28

Za više informacija možete nas osobno posjetiti ili kontaktirati putem Facebook stranice Capoeira Rijeka i CapoeiraFest – International Festival of Brazilian Culture

Komentari