Međunarodni dan obitelji – Predavanje na temu “Prevencija nasilja”

Policijska uprava primorsko-goranska u srijedu 15. svibnja u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke održat će se preventivne aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji

23
Foto/MUP

U srijedu, 15. svibnja s početkom u 10 sati, u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke (Dolac 7b), održat će se preventivne aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.

Aktivnosti organizira Odjel prevencije  Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s riječkim osnovnim školama „Kozala“ i „Centar“, Glazbenom školom „Ivan Matetić Ronjgov“ i Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

U predavanju na temu „Prevencija nasilja“, koje će održati policijski službenik Odjela prevencije Dario Tonković, učenici će imati priliku upoznati se s različitim pojavnim oblicima nasilničkog ponašanja, s naglaskom na elektroničko nasilje odnosno moguće zlouporabe novih tehnologija i načinu prevencije ove vrste kriminaliteta.
 
Aktivnosti u Informativnom centru obuhvatit će još i prigodni glazbeni program u realizaciji Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova te izložbu likovnih radova na temu prevencije nasilja koju će pripremiti učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Osim preventivnih aktivnosti za učenike, svi zainteresirani građani imat će priliku družiti se s policijskim službenicima ispred Informativnog centra na informativnom punktu te dobiti korisne informacije kako prevenirati nasilničko predavanje.

Komentari