Manifestacije Uskrs u Kostreni ipak će biti, i to online!

8

Općina Kostrena prilagodio se trenutnoj situaciji vezanoj uz covid-19 i izolaciju pa je napravio virtualnu varijantu poznate manifestacije pod nazivom Uskrs u Kostreni Online.

Organizatori iz Kostrene poručili su sljedeće:

Manifestaciju ćemo realizirati putem Facebooka, trajat će od 5. do 14. travnja, a cilj nam je na jednom mjestu prikupiti i podijeliti recepte za razne uskršnje delicije – pincu, bakalar i janjetinu, dati ideju za izradu šarenih pisanica i raznih uskrsnih ukrasa, ali i pružiti informaciju kako nabaviti namirnice za Uskrs od lokalnih OPG-ova. Bit će tu i savjeta kako pripremiti zdrave zalogaje i napitke koji će nam sigurno dobro doći za detox nakon Uskrsa. 

Pripremili smo i Natječaj za najljepšu pisanicu te pozivamo sve zainteresirane da se uključe i pošalju nam fotografiju svojih pisanica, a mi ćemo najljepšu nagraditi knjižicom Tradicionalna kostrenska kuharica i stalkom za jaje kojeg je izradio g. Slavko Strinić, član likovne udruge Veli pinel, a čija izrada je prikazana u sklopu inicijative „Ostani uključen“ na Facebook stranici @nasa.kostrena. Poruka svima je da nas prate, priključe se raspravama, podijele s nama svoje ideje, a mi se nadamo da ćemo ih na ovaj način oraspoložiti, potaknuti na kreativnost i dati pokoju ideju za predstojeće blagdane.

Već sutra pridružite se ovoj online manifestaciji, pronađite pokoji zanimljiv recept što za kuhati ovih dana za omastiti brk te se bacite i na akciju bojanja pisanica i osvojite zanimljive nagrade. Na bojanje!

Komentari