Lutkarskim mjuziklom “Pravi prijatelj” u ponedjeljak se otvara 16. “Proljeće u Kostreni”

193

Interaktivnim lutkarskim mjuziklom „Pravi prijatelj“ u ponedjeljak 25. ožujka u 10,30 sati otvara se 16. „Proljeće u Kostreni“, tradicionalna kulturna manifestacija namijenjena predškolskom i školskom uzrastu, koja će se od 25. do 29. ožujka održavati u Kostreni.

U programu ovogodišnje manifestacije su četiri zanimljive i poučne predstave u čijem su odabiru sudjelovali predstavnici Osnovne škole Kostrena i Dječjeg vrtića Zlatna ribica.

Lutkarski mjuzikl “Pravi prijatelj”, Produkcije Z iz Splita, sadrži čak 18 originalnih songova i govori o pravim vrijednostima, prijateljstvu i dobrim djelima koje od malena trebamo činiti jedni drugima.

Nakon brojnih hrvatskih gradova i općina, u srijedu, 27. ožujka, u Kostreni će gostovati zagrebačko Gradsko kazalište „Žar ptica“, s hit predstavom „Dnevnik Pauline P“. Duhovita priča o svakidašnjim problemima jedne osnovnoškolke, prema istoimenoj literarnoj uspješnici Sanje Polak, u adaptaciji i režiji Snježane Banović, također počinje u 10,30 sati.

U petak 29. ožujka na rasporedu su dvije predstave putujućeg kazališta za djecu i odrasle „Smješko“ iz Zagreba, i to u 10,30 sati popularna bezvremenska predstava „Ježeva kućica“  i u 12,15 sati predstava „Moja obitelj i jedan jež“, koja će zaključiti ovogodišnju manifestaciju pričom o jednoj sasvim obično-neobičnoj obitelji koja se voli, podupire i zajednički nosi sa svim životnim izazovima, s lijepom porukom da se različitosti ne treba sramiti, nego je prigrliti i da je svima potrebna sigurnost, toplina, potpora i poticaj, a najviše od svega ljubav.

Sve predstave održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 10,30 sati, osim zadnje predstave koja je na programu u 12,15 sati.

Cijena ulaznice iznosi 10 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u holu Narodne čitaonice na dan predstave, pola sata prije početka.

Manifestaciju organiziraju Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji i Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena uz sufinanciranje Općine Kostrena.

 

Komentari