Lunjski maslinici kao čarobna kulisa „Olive Classica“

41
Dmytro Choni, Sara Domjanić, Ante Dabo, Dražen Domjanić, Matko Smolčić

Drugu godinu zaredom vrhunska klasična glazba gostovat će u čarobnom ambijentu Lunjskih maslinika, jedinstvenom rezervatu divljih maslina, kakav u svijetu postoji samo na tri lokacije.
U svom drugom izdanju od 2. do 9. kolovoza, festival „Olive Classic“ donosi pet cjelovečernjih koncerata na kojima će nastupiti 27 vrhunskih mladih međunarodnih glazbenika.

Arheološki muzej u Zagrebu, domaćin predstavljanja Olive Classic Festivala
Arheološki muzej u Zagrebu, domaćin predstavljanja Olive Classic Festival
Sara Domjanić, Matko Smolčić i Dmytro Choni predstavljaju Olive Classic Festival 2019.
Sara Domjanić, Matko Smolčić i Dmytro Choni predstavljaju Olive Classic Festival 2019.

Umjetnička voditeljica Festivala je mlada violinistica Sara Domjanić koja se posebno ponosi činjenicom da su rezidencijalni umjetnici festivala ove godine njeni sjajni mladi kolege –  pijanist ovjenčan brojnim međunarodnim nagradama Dmytro Choni iz Ukrajine te hrvatski fagotist Matko Smolčić, ovogodišnji dobitnik nagrade International Classical Music Awards (ICMA)  za najboljeg europskog mladog glazbenika.

Bogati program festivala zaokružit će i nastup „Ensemble Esperanza“ dobitnika jedne od najprestižnijih europskih glazbenih nagrada „Opus Klassik“ 2018. godine.

Zahvaljujući sjajnoj suradnji s Gradom Pagom i gradonačelnikom Antom Dabom, ove će godine pred publikom u amfiteatru, glazbenici nastupiti na većoj pozornici, u još ljepšem ambijentu. Poseban događaj će biti i koncert „European Capitals“ koji je posvećen Vaduzu, glavnom gradu Kneževine Lihtenštajn. Dražen Domjanić, idejni začetnik i pokretač festivala koji je ujedno direktor Međunarodne glazbene akademije u kneževini Lihtenštajn,  ponosan je na partnerstvo te institucije s festivalom, ali i na poveznicu s Hrvatskom budući da je u okviru dugogodišnjeg stipendiranja mladih glazbenika iz cijelog svijeta, stipendirala i mnoge hrvatske talente.

Ovogodišnje izdanje festivala snimat će i prikazivati uživo na glavnom gradskom trgu u Vaduzu nacionalna televizija Lihtenštajna što za Hrvatsku u glazbenom, ali  i u turističkom smislu znači veliku promociju.

Sve informacije o festivalu potražite na: www.oliveclassic.eu

Komentari