Luda zabava u Dvorani mladosti – Devet kandidatkinja borit će se za titulu kraljice Riječkog karnevala!

41

Izborom kraljice i primopredajom ključeva Meštru Toniju Riječki karneval može i službeno početi.

Ova tradicionalna priredba najavljena je danas u Salonu grada Rijeke, gdje su predstavljene i ovogodišnje kandidatkinje za ovu prestižnu i časnu titulu. U osvajanju „zlatnog plašta“ i krune ovo godine sudjeluje devet kandidatkinja.

Izbor kraljice karnevala održat će se u subotu 18. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, Riječki karneval dobit će dvadeset i četvrtu predstavnicu, a maškare će preuzeti ključ Grada.  

Kao i prijašnjih godina, u Dvorani mladosti očekuje se puno gledalište. Zabava je zajamčena jer već u 19,30 sati počinje veliki plesnjak.

Tehnički realizator Izbora kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada, Vjeko Alilović, u društvu kandidatkinja za Kraljicu Riječkog karnevala, najavio je što posjetitelje u subotu očekuje u Dvorani mladosti.
Uz izbor kraljice, tijekom riječkog „petog godišnjeg doba“ Grad će dobiti i potpuno novu vlast. Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović s punim će povjerenjem ključ Grada Rijeke prepustiti Meštru Toniju i maškarama sve do 3. ožujka

Bogati zabavni program vodit će već uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a za dobru atmosferu pobrinut će se Plesna grupa Flame i  DJ Tommy.

Kandidatkinje publici i  žiriju moraju pokazati svoje vještine, šarm, plesno i glazbeno umijeće i dobro poznavanje karnevalskih običaja.

Ovogodišnje kandidatkinje za kraljicu karnevala su: Patricia Vlastelin, Zijat, sost, tancat i pit – Matulji, Mia Hodak, Udruga „Halubajke“ – Viškovo, Dajana Jurčić, Mesopustari Kraljevice, Lucija Kovačević, Kunpanija z Halubja – Viškovo, Franka Medarić, K.U. Vežgani – Cres, Peér Bilobrk, K.G „Špažićari“ Kostrena, Nevia Stanić, Karnevalska udruga „Vavek parićani“ – Matulji, Manuela Smoljan, K.U. Pom – F – Ri – Rijeka i Nikol Marelja-Bošnjak, Mesopusna kumpanija Grad Grobnik.

Aktualna kraljica Iva Ciceran, Meštar Toni i kandidatkinje

Izbor Kraljice traje od 1996. godine, kazala je Ines Boban Štiglić,
voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke.

Prva kraljica Riječkog karnevala Iva Radić i njezina nasljedica 1997. godine Maja Skvaža bile su jedine imenovane, dok su ostale kraljice birane.  

Ines Boban Štiglić kratko je najavila i ostale programe u karnevalskom tjednu pred nama.

Počinju maškarani tanci

U četvrtak 17. siječnja s početkom u 18 sati Riječki  karneval i službeno započinje dizanjem pusta i karnevalske zastave ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin te ispred Doma Zamet. Na Pašcu i na Zametu će se plesati svakog vikenda tijekom Karnevala.

Maškarani tanci u Domu Pašac počinju u petak 18. siječnja u 21 sat, a Pusni tanci va Domu Zamet u subotu 19. siječnja u 19 sati. 

Na botelu Marina u subotu 19. siječnja od 20 sati održava se već tradicionalna i humanitarna  Noć krinolina KU Veseli oldtimeri. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Sigurnoj kući Udruge U.Z.O.R.

Boban – Štiglić najavila je  i gostovanje drugih karnevala u Rijeci. Prvi je Paški karneval koji će na riječkom Korzu predstaviti 26. siječnja s početkom u 17 sati.

Također podsjetila je i na već Kazališni vrtuljak, bogati program Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca  i HKD-a na Sušaku za trajanja Karnevala.

Meštar Toni i još uvijek aktualna kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran pozvali su sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti i podrže sve kandidatkinje i naravno da navijaju za svoju favoritkinju.

Bila je to predivna godina“, kazala je Iva Ciceran i budućoj kraljici savjetovala da se  puno smije i zaboravi na tremu.  

Kako bi i ove godine Mešar Toni ispunio sve svoje karnevalske obveze na vrijeme Adria P.A. Škurinje ustupila mu je službeno karnevalsko vozilo. Ključeve automobila predao je Ivan Blažević iz Adria P.A..  

Počinje peto godišnje doba, neka ljudi izvuku svoje maskice i  budu što žele“, rekao je za Teklić Meštar Toni. A kad već preuzima ključ Grada, zanimalo nas je imali li Toni kakvu ideju o Galebu.

Neka poleti…“ odgovorio je u svome stilu Meštar Toni.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po 250 kuna u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Komentari