Luda karnevalska završnica – Korzom će u nedjelju proteći rijeka karnevalista, njih više od 11 tisuća

24

Glavni događaj Riječkog karnevala očekuje nas u nedjelju, 23. veljače kada će Korzom prošetati 116 karnevalskih grupa iz Hrvatske i inozemstva.
S početkom u 12 sati, više od 11.000 sudionika pokazat će svoje maske, dok će više od sto tisuća gledatelja uživati u šarenoj maškaranoj povorci.

Nakon završetka povorke ključevi Grada vraćaju se u ruke gradonačelnika te će u akvatoriju Riječke luke biti zapaljen pust u režiji grupe Pom – F -Ri.

Povorke će biti moguće pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri , na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr  u programu HR Radio Rijeke te na Hrvatskoj televiziji, HRT4, u periodu od 15 do 17 sati. Nakon završetka povorke, snimka će se ponovno moći pogledati na stranici Karnevala, Kanal Ri će prikazati reprizu, a posebni prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci izaći će na 48 stranice u Novome listu u ponedjeljak 24. veljače. Fotografije s Međunarodne karnevalske povorke možete odmah pogledati na Riportalu. Svakih sat vremena bit će objavljena nova fotogalerija.

karneval

Maškarani tanci
Pridružite se vikendu velikog finala maškaranih tanci u Domu Pašac i u Domu Zamet. Kao i svaki vikend do sada, u petak će zaljubljenici u maškarane zabave moći plesati na Maškaranim tancima u Domu Pašac s početkom u 21 sat, a ples se nastavlja i u subotu na Pusnim tancima va Zamete, gdje će vas od 20 sati zabavljati Trio Vox.

Humanitarna maškarana jota
U subotu, s početkom u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske, bit će održana 14. Humanitarna maškarana jota. Posjetitelje će porcija jote s palentom koštati simboličnih deset kuna plus „Daj ča daš“, a dodatnih pet kuna koštat će čaša vina.

Sva prikupljena sredstva ove godine donirat će se Centru za odgoj i obrazovanje za opremanje praktikuma djece s invaliditetom, za zanimanja servir/servirka i konobare. Uz ukusnu jotu, bit će organizirana i modna revija na temu Karolina Riječka, a za dobru muziku pobrinut će se Kantridersi.

Maškarana maneštra
Ove subote u Bazarigovom prolazu, kuhat će se 14. Maškarana maneštra povodom Riječkog karnevala. Početak kuhanja je u 10 sati, a proglašenje najboljih kuhara maneštre je u 13 i 30 sati. Sudionici su Rotary klub Rijeka, Rotary klub Opatija, Rotary klub Rijeka – Sveti Vid i gosti iz Rotary kluba Kočevje iz Slovenije. Uz maneštru u ponudi će biti i tripice te slavonski čvarci.

Karnevalske zabave u Export Delti
Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom u petak ulaze u ludu karnevalsku završnicu. U petak 21.veljače u 21 sat u Export Delta održava se koncert Grooversa i Koktelsa, u subotu 22. veljače slijedi koncert grupe Vigor i Vesne Pisarović. Završna karnevalska zabava uz domaće bendove u nedjelju, 23. veljače, kreće već od 14 sati.

Prvi na redu su Grooversi i Koktelsi, koji počinju zabavljati publiku od 21 sat. Ulaz za sve karnevalske grupe je besplatan, a grupe očekuju i nagrade iznenađenja. U subotu se nastavlja zabava u Export Delti te će svi ljubitelji karnevalskih zabava pod maskama moći plesati na koncertu Grupe Vigor i Vesne Pisarović s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 50 kn možete kupiti u pretprodaji na Karnevalskoj kućici na Korzu i u Dallas Music shopu po cijeni od 40 kn, a na dan zabave će  cijena ulaznice bit će 60 kn, a moći će se kupiti i na ulazu. Samo jedan dan nakon, u Export Delti, zavladat će pravo karnevalsko ludilo od 14 sati na završnoj karnevalskoj zabavi uz domaće bendove. Ulaz je besplatan.

Humanitarni karnevalski bal
Rotary Club Rijeka – Sv. Vid u suradnji s Gradom Rijeka, Turističkom zajednicom grada Rijeke i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskoga primorja Rijeka već šesnaest godina uspješno organiziraju Humanitarni karnevalski bal.

Bal će se održati u subotu s početkom u 21 sat u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a svoje ulaznice  po cijeni od 400 kuna za dvije osobe možete kupiti u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Čiket karaoke party ii Čiket pidžama party
I ove godine karnevalska udruga Čiket organizira dvije humanitarne zabave, pidžama party i karaoke party, pod zajedničkim nazivom „Čep po čep – kolica“.
U petak 21. veljače, u 22 sata započet će karaoke party, a pidžama party na redu je u subotu, 22. veljače, s početkom u 21 sat. Caffe bar Iskra bit će domaćin za oba događaja.
Ulaz na zabave plaća se plastičnim čepovima koji će se donirati Društvu multiple skleroze Primorsko – goranske županije.

MARTY dječji maškarani party
U Marti retail parku na adresi Martinkovac 127 u Rijeci, održat će se prvi MARTY dječji karneval- Marti maškare. Karneval počinje u subotu u 14 i 30 sati, a u 15 sati Marti maškare će posjetiti Kraljica Riječkog karnevala i Meštar Toni.

Uz dobru zabavu i ples, na veselom karnevalskom događanju za djecu, bit će premijerno predstavljena maskota „Martica“, koja će svakom mališanu izmamiti osmijeh na lice.

U sklopu dječjeg karnevala bit će postavljen foto kutak,  gdje će se djeca moći slikati i besplatno dobiti fotografiju za uspomenu na nezabavan dječji karneval u Marti retail parku.

Ponosni pokrovitelj Riječkog karnevala poručuju: “Izuzetno nam je drago što u ovim posebnim okolnostima za grad Rijeku, Europsku prijestolnicu kulture 2020., Italija sudjeluje s grupama koje dolaze iz čak četiri grada: Este, Faenze, Matere i Verone, prekrasnih mjesta bogatih prirodnim i arhitektonskim ljepotama. Karneval, stara tradicija koja živi kako u Hrvatskoj tako i u Italiji, samo je jedan od mnogih dokaza koliko su duboke veze između naših dviju zemalja. Italija se može pohvaliti mnogim značajnim karnevalima (i onim manje poznatim, ali jednako drevnim i privlačnim). Među najpoznatijima je sigurno Karneval u Veneciji, sa svojim raskošnim kostimima i elegantnim maskama. Baš Veneciji, pogođenoj nedavnim poplavama, kojoj su tom prilikom izrazi solidarnosti stizali iz cijelog svijeta, posvećujemo doprinos Veleposlanstva Italije u Zagrebu (za sudjelovanje talijanskih grupa na Riječkom karnevalu), kao dokaz prijateljstva među našim narodima i našim zemljama.”

Komentari