Ljeto na Ljetnoj 2020. otvara Les Ballets Trockadero de Monte Carlo

19

Iz Festivala Opatija najavljuju spektakularno otvorenje ovogodišnjeg Ljeta na Ljetnoj nastupom jednog od najpoznatijih komičnih baletnih ansambala na svijetu. Iz New Yorka, isključivo povodom otvaranja tradicionalne manifestacije Ljeto na Ljetnoj, 13. lipnja prvi puta u Opatiju dolazi Les Ballets Trockadero de Monte Carlo!

Less Ballets Trockadero de Monte Carlo 02

Nastali 1972. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Les Ballets Trockadero de Monte Carlo danas su jedni od najpoznatijih i najcjenjenijih muških baletnih ansambala na svijetu. Opatijska publika će imati jedinstvenu privilegiju u ekskluzivnom hrvatskom nastupu vidjeti ono što je dosad bilo rezervirano za publiku svjetskih metropola poput New Yorka, Londona, Pariza i Las Vegasa.

Less Ballets Trockadero de Monte Carlo 01
Nastup Les Ballets Trockadero de Monte Carlo izvrstan je plesni igrokaz vrhunskih, isključivo muških plesača koji na komičan način parodiraju najpoznatija baletna djela. Brojnu publiku diljem svijeta osvojili su impresivnim plesnim nastupima u kojima tehnički besprijekorno izvode zahtjevne, pretežito ženske, ali i muške uloge u kombinaciji s fizičkom komedijom.

Less Ballets Trockadero de Monte Carlo 05

Program je koncipiran na način da podjednako oduševljava ljubitelje baleta, kao i one koji su željni dobrog humora uz vrhunsku umjetnost. U Opatiji se može očekivati njihova izvedba baleta Labuđe jezeroDon QuijoteLe CorsaireUspavana ljepoticaOrašar i mnogih drugih, u pratnji izvrsnog orkestra.

Nastupali su čak i pred britanskim prijestolonasljednikom, princom Charlesom, a najveći svjetski mediji o njima su pisali: „Najzabavnija večer koju ćete ikada doživjeti uz balet“ (Sunday Times), „Izvrsni s neodoljivim šarmom“ (The New York Times), „Masterclass komedije“ (The Financial Times).

Ulaznice kreću u prodaju u ponedjeljak, 10. veljače 2020. na blagajnama Festivala Opatija i prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr.

Komentari