Life on Mars ovog vikenda zove u Metajnu

248

Još malo dana dijeli od 3. izdanja uzbudljive proljetne utrke „Life on Mars Trail 2019“, koja će se održati u subotu 30. ožujka u Metajni na području grada Novalje, na otoku Pagu. 

mars1

Turistička zajednica Grada Novalje treću godinu zaredom, u partnerstvu s Traking ligom i Šimunom Cimermanom, na krševitim predjelima Metajne vodi sudionike u fantastičnu trail priču, nazvanu „Life on Mars, Island of Pag Trail!“

Inspiraciju za ime utrke „Life on Mars“ organizatori su, uz mjesečeve pejzaže, pronašli i u albumu vječnog Davida Bowieja.

Ova spektakularna utrka na jednoj od najljepših trail staza dosada je okupila preko tisuću prijavljenih trkača, a interes za sudjelovanjem iz dana u dan raste. Stižu trkači iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Nizozemske, BiH…

mars3

Utrka je podijeljena u tri kategorije prema težini staze koje sudionici mogu prohodati ili pretrčati, Najmanje zahtjevna je LIGHT duljine 7 kilometara, potom ACTIVE duljine 15 kilometara i CHALLENGER duljine 25 kilometara. Za trajanja utrke sudionici mogu uživati u spektakularnom pogledu i ljepoti kamenitog i morskog pejzaža, a plaže Ručica, Beriknica, Slana i Seline, koje se nalaze na listi najljepših svjetskih plaža, sve „aktivce“ ostavit će bez daha.

mars14

Ako ste zainteresirani, ne oklijevajte niti časa, darujte si aktivan i nezaboravan vikend u Novalji, doživite mjesečeve staze Metajne. Koncept utrke nudi za svakoga ponešto, ovisno o željama, uzrastu i fizičkoj spremnosti sudionika, sudjelovati mogu baš sve generacije .

Ovogodišnja je novost i nagradna igra za sudionike. Jedna od glavnih nagrada je vikend za dvoje, a nagrade dijele novaljski ugostitelji i hotelijeri koji tako žele doprinijeti atraktivnosti programa.

Na dan utrke u Metajni je predviđen cjelodnevni zabavni i glazbeni program te ugostiteljska ponuda restorana i domaćih OPG-a. Budite sigurni, neće nedostajati finog paškog sira, makaruna i ostalih poznatih paških delicija.

mars15

Cilj je organizatora, Turističke zajednice Grada Novalje i tvrtke Outdoor, specijalizirane za ovakva događanja, da se ovoj atraktivnoj sportskoj manifestaciji pridruži što veći broj rekreativca raznih kategorija, aktivnih sportaša, šetača, ljubitelja prirode, avanturista željnih iskušavanja svojih orijentacijskih sposobnosti, a dobrodošli su i četveronožni ljubimci koji će svoje vlasnike pratiti u stopu i dodatno ih motivirati.

mars2

U nedjelju ujutro planira se izlet uz stručno vodstvo na nove trail staze „Life on Mars 1“ i „Life on Mars 2“, koje se uskoro planiraju otvoriti za sve turiste željne aktivnosti i adrenalinskog doživljaja. Obje su ture duljine 9 kilometara što predstavlja tri sata aktivne šetnje, a sudionici će na licu mjesta moći odlučiti žele li ići stazom Active ili Challenger kategorije. Zahvaljujući ovim stazama, TZ Grada Novalje i ekipa Treking lige predvođena Šimunom Cimermanom, stvorili su dodatni turistički proizvod, idealan za bijeg od svakodnevnog stresa i obnavljanje novom energijom.

mars10

Organizatori i dalje pozivaju sve zainteresirane na ovu čudesnu utrku koja nudi jedinstveni vikend doživljaj prepun pozitivne energije i zadivljujuće prirode.

Prijave su još uvijek otvorene, do sada je registrirano preko 1100 sudionika! Ako se još uvijek dvoumite, možda vam u odluci pomogne i najava vremenske prognoze koja obećava za vikend lijepo i sunčano vrijeme, upravo idealno za sudjelovanje u Life on Mars Trail 2019“.

Dođite i sami se uvjerite, života na Marsu ima, na kamenitom paškom krajobrazu Metajne sve pulsira jedinstvenom ljepotom i živi punim ritmom!

Prijaviti se možete na http://www.outdoor.hr/lifeonmars

 

Komentari