Liburnia uplovljava – Nagrađeni filmovi s opatijskog festivala stižu u Zagreb

47
Film"Pusti Dobre, pusti"

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala, nastavlja putovanje Hrvatskom a za prvu lokaciju u 2019. godini bira – zagrebačko Dokukino KIC!
Ovog petka i subote, 15. i 16. ožujka, u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) i u suradnji s Restartom, bit će prikazani dokumentarci „Pusti Dobre, pusti“ Vlatke Vorkapić, „Meso“ Elvisa Lenića, „Patrola Uran“ Lovre Mrđena i „Bebè Na Volè“ Vladimira Gojuna, uz razgovore s autorima nakon filmova.

Program u petak otvara zagrebačka premijera „mediteranske komedije“ redateljice Vlatke Vorkapić o brodu vodonoscu i njegovoj specifičnoj posadi. Film je na Liburniji nagrađen nagradom publike a u Dokukinu KIC na rasporedu je u 21 sat.

U subotu program počinje u 19 sati i podijeljen je u dva programska bloka. U prvom će biti prikazan dobitnik nagrade žirija, nagrade za najbolji regionalni film i nagrade za najbolji dizajn zvuka 16. LFF-a, dokumentarac o istarskim običajima svinjokolje „Meso“ Elvisa Lenića. Za dizajn zvuka na filmu nagrađen je Martin Semenčić.
Nakon razgovora s Lenićem, slijedi „Patrola Uran“ Lovre Mrđena koji je simpatičnom crticom s izviđačkog zimovanja na Liburniji osvojio nagrade za najbolju režiju i montažu (Helena Kanini Kiiru).

U 21 sat gledat ćemo i glazbeni dokumentarac nagrađen za najbolju fotografiju „Bebè Na Volè“ redatelja Vladimira Gojuna koji je portretirao sjajnog hrvatskog kantautora Adama Semijalca. Za fotografiju je nagrađen Joško Morović.

Cijena ulaznice za pojedinačnu projekciju iznosi 22 kn, a skupna ulaznica za sve tri projekcije može se kupiti za 35 kn, na www.dokukino.net.

Komentari