Liburnia Jazz Festival

113

Očekuju Vas jedinstvena krstarenja jazz boatom, jazz doručak s pogledom na more, večernji chill out na terasama brojnih opatijskih hotela i, naravno, kruna svakog dana – svjetske zvijezde jazza na Ljetnoj pozornici.

Ukratko, kako bi za 13. rođendan spojili jedan „nesretan“ i jedan „sretan“ broj – 13 koncerata na 7 pozornica

Ove godine Festival ima svoju pretpremijeru u četvrtak, 4.07. gdje na terasi hotela Kvarner, festivalska događanja najavljuje mađarska skupina Djabe.

U petak, 5.07., Festival na Ljetnoj pozornici otvara „car kubanskih ritmova“ Ignacio Berroa Quartet. Nakon što su ga Blue Note i bubnjarska „biblija“ Modern Drummer uvrstili na listu bubnjarskih legendi, a Montreal Drum Festival mu uručio nagradu za životno djelo, konačno ga imamo priliku vidjeti i u Opatiji.

Subota, 6.07. je dan za koncert koji će mnoge ostaviti otvorenih usta, raširenih očiju i naćuljenih ušiju. Prvi puta u Opatiji nastupa Maria João, portugalska pjevačica koju mnogi smatraju jednom od najboljih (i najneobičnijih) pjevačica uopće.

U nedjelju, 7.07. će na terasi Tamaris svoje nove glazbene uratke predstaviti slavni splitski jazz sastav Black Coffee u suradnji s Haićankom Martine Thomas.

U OFF programu nastupit će mnogi, publici već poznati sastavi (Lela & Joe Kaplowitz), ali će biti otkriveni i neki potpuno novi: all women jazz band Chocolate Disaster i sve poznatiji portugalsko-hrvatski jazz duo Amália Baraona & Dinko Stipaničev. Priliku da svoju glazbu podijele s publikom imat će i mEmenTo, Alba i Leo, Salty Tails i Bruno Mičetić Trio.

Komentari