Labin Art Republika

157

Od 1. srpnja do 31. kolovoza, svakog ponedjeljka od 19 do 21 sat i svake srijede od 11 do 13 sati prostori umjetničkih ateliera biti će otvoreni za sve znatiželjnike koji žele vidjeti umjetnike u stvaranju i osjetiti atmosferu njihovog kreativnog okruženja.

I ove će godine svakog utorka od 21:30 sati posjetitelji moći uživati u stručno vođenom noćnom razgledu staroga grada, gdje će se kroz dvosatnu šetnju uličicama između renesansnih i baroknih fasada moći čuti legende, priče i događanja vezana uz povijest Labina.


Mladi neafirmirani kreativci svoje će radove izlagati na “Art koloniji” u crkvici Sv. Stjepana, dok će ljubitelji klasične glazbe moći uživati u bogatom programu “Klasičnog ljeta”, koje nudi čak 10 koncerata klasične glazbe u izvedbi vrsnih domaćih i inozemnih interpretatora.

Od brojnih glazbenih i scenskih događanja koja nas pod kapom Labin Art Republike čekaju ovoga ljeta, izdvajamo Labin Jazz festival od 4. do 6. srpnja sa svojih pet koncerata kroz tri večeri. U subotu, 13. srpnja slijedi uvijek odlično posjećeni labinski Susret klapa, koji se održava sedmu godinu zaredom, a 1. kolovoza po prvi će se puta u Labinu uprizoriti Uskočka bitka, prema legendi iz 16. stoljeća..

Svakog drugog četvrtka na “Špini” nas čeka večer teatra, gdje će nas zabavljati i nasmijati Zijah Sokolović u monodrami “CabaRES CabaREI”, stand-up komičari, lutkarska predstava za djecu i komedija “Vlaška posla”. Moći ćemo uživati u koncertima Sandre Bagarić, “Belfast food-a” i etno-grupe “Šćike”, kao i odgledati čak šest projekcija u ljetnom kinu na otvorenom.

Dašak alternativnog umjetničkog izričaja donosi nam OFF-program Labin Art republike, s nizom rock koncerata, nastupa puhačkih orkestara, Festivalom vizualnog kazališta, Solarnim kinom i pjesničkim večerima.

Komentari