Žensko dopisivanje – Female correspondence u Galeriji Juraj Klović u Rijeci

31

Galerija Juraj Klović od 17. rujna do 1. listopada ugostit će izložbu Žensko dopisivanje – Female correspondence u kojoj će sudjelovati Anna Trojanowska, Raquel Amat, Ana Salopek, Kristina Pongrac, Dora Bakek, Raluca Iancu, Iva Gobić, Gloria Sellan, Maja Franković, Svetlana Jakimovska Rodić, Irena Kečkeš, Maja Zemunik Khovaladi, Carmen Bačura Potočić i Monika Jurić.

Umjetnički projekt bavi se problemom komunikacije i to u formi likovnog dopisivanja. Komunikacija se odvija na razini ženskih „razgovora“, osobnih i intimnih, idejnih i likovnih.

Ovim projektom želi se izaći iz komunikacije koja se odvija preko društvenih mreža kako bi autorice koje sudjeluju na projektu kroz formu likovnog rada – grafike ostvarile likovnu komunikaciju. Svaka pojedina autorica sebi svojstvenim senzibilitetom progovara o vlastitim temama te se nadovezuje na problem ženskog pisma.

Projekt je započeo u siječnju 2019. godine. Kroz godinu dana autorice (Tihana Karlović i Mateja Rusak) svaki mjesec slale su si jedno pismo – grafiku formata 10, 5 x 15 cm u deset primjeraka. Svaki sljedeći mjesec nova grafika je odgovor na grafiku od prethodnog mjeseca.

Izložbu možete pogledati od 10 do 13 sati svaki dan osim nedjelje.

Komentari