Zeko se vratio u grad! Dječji uskrsni vlakovi voze od 1. travnja!

308
uskrs

Dolazi vrijeme Uskrsa, najvećeg blagdana u ozračju lijepog, proljetnog vremena.

Dječji uskrsni vlakovi “Zeko Express” od subote 1. travnja kreću iz Zagreba, Varaždina, Rijeke, Osijeka i Vinkovaca na veselo putovanje.

Prva vožnja vlakom „Zeko Express“ uz animaciju u vlaku i podjelu poklona planirana je 1. travnja u dvije dnevne vožnje. Vlak u 9:30 sati polazi iz Rijeke, a vraća se iz Delnica u 14:20 sati. Dolazak u Delnice, najviši grad Hrvatske na 730 metara nadmorske visine, šetnja uz domaće vodiče i animatore do zaštićene park šume Japlenški vrh, posjet gateru s jelenima lopatarima i jedinstvenoj skijaškoj skakaonici, šetnja šumom uz priče vodiča o flori i fauni Gorskog kotara te raspoznavanje bilja samo su neke od aktivnosti koje vas očekuju. Nadalje, tu je i početničko planinarenje na vrh Japlenškog vrha ili šetnja do livade, povratak u Park kralja Tomislava te slobodno vrijeme za marendu, ručak i slično, igre s animatorima u parku, potraga za uskršnjim jajima, šetnja po gradu uz razgledavanje centra mjesta, Trga Goranskih šumara i drvara te spomenika snijegu.

Druga vožnja planirana je 8. travnja, odnosno polazak je iz Rijeke u 12:13 sati, a povrata je u 17 sati.

Cijena karte koja uključuje dar za dijete iznosi 10 eura, a za odrasle 8 eura.

Karte se mogu kupiti na željezničkom kolodvoru Rijeka od 22. ožujka 2023. U slučaju lošeg vremena, organizator može promijeniti program.

 

L.B.

Komentari