Završna izložba polaznika RiGenerAkcije i tribina o aktivnom starenju

189
RiGenerAkcija!

RiGenerAkcija! – aktivni u mirovini projekt je koji je Udruga Ri Rock pokrenula u partnerstvu s Maticom umirovljenika grada Rijeke u prosincu 2020. godine i koji ovog mjeseca, nakon tri godine intenzivnog druženja i usvajanja novih vještina, završava.

Svrha projekta bili su razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina kroz radionice keramike, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja te šivanja, unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja umirovljenika kroz jutarnje tjelovježbe na otvorenom te dostupnost pravne pomoći umirovljenicima.

Jučer, u utorak, 10. listopada polaznici radionica keramike, slikarstva i fotografije predstavili su plodove svojeg rada u Galeriji SKC, na adresi Kružna 6. Radionice su vodile mentorice Stanka Štefan, Jadranka Lacković i Stephany Štefan. Izložba se može razgledati još i danas, u srijedu, 11. listopada, od 9 do 12 te od 17 do 19 sati.

Tijekom otvorenja izložbe producentica radijskih emisija Nije kasno i nije kraj, Marija Rađa, s prisutnima je razgovarala o aktivnom starenju, benefitima koji su proizašli iz projektnih aktivnosti te potrebom da ovakvi sadržaji i dalje nađu svoje mjesto u Rijeci.

Unutar projekta provelo se i stručno istraživanje socijalnih potreba umirovljenika Grada i okolice u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci. Profesorica Sanja Smojver Ažić s Odsjeka za psihologiju, rezultate istraživanja predstavit će u petak, 13. listopada u Gradskoj vijećnici u sklopu Mentalfesta i tribine Starenje i mentalno zdravlje.

Za više ovakvih radionica i manifestacija u budućnosti, pratite web-stranice i društvene mreže Matice umirovljenika grada Rijeke te Udruge Ri Rock.

RiGenerAkcija! RiGenerAkcija! RiGenerAkcija! RiGenerAkcija! RiGenerAkcija! RiGenerAkcija!

Komentari