Započeo Međunarodni festival malih scena u Rijeci, nastupaju brojni domaći i strani ansambli

20

Međunarodni festival malih scena u Rijeci ove se godine održava 26. godinu, a traje od 2. do 9. svibnja. U tjedan dana na različitim mjestima ljubitelji kazališta moći će gledati kako hrvatske tako i strane predstave.

Predstava kojom započinje Festival je Šest likova traži autora u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, a nastupit će u HKD-u na Sušaku u 19:30 sati. Sljedeći dan, 3. svibnja, u Filodramatici će Teatar EXIT iz Zagreba odigrati predstavu Susret. U subotu, 4. svibnja Theater in der Josefstadt iz Beča nastupit će s predstavom Putovanje izgubljenih. Predstava će, kao i sve predstave na stranim jezicima, biti titlovana. U nedjelju će beogradsko Narodno pozorište izvesti Balkanskog špijuna, a u ponedjeljak Jugoslovensko dramsko pozorište igra predstavu Sudnji dan. Isti sastav izvest će i predstavu Vrat od stakla sljedeći utorak, 7. svibnja. Srijeda je rezervirana za Ludu travu, predstavu Kazališnog laboratorija Sfumato iz Sofije, a Festival će završiti predstavom Huddersfield Zagrebačkog kazališta mladih.

Uz ove predstave odigrat će se i one izvan konkurencije: u subotu Michelangelo HNK-a Zajc i Kazališni plakat. Nakon predstava organiziraju se razgovori s glumačkom i autorskom ekipom. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Komentari