Yarn Bombing Rijeka nastavlja s održavanjem zanimljivih online radionica

Yarn bombing ili gerilsko pletenje/heklanje pokret je čiji je cilj ukrašavanje javnih i privatnih prostora pletivom.

10

Organizatorice su izjavile da su imale jako puno sastanaka s mentoricama te da su nabavljale brojne materijale za radionice.

Podijelile smo letke i polijepile plakate po raznim javnim prostorima te smo otvorile online prijave za radionice. Zbog velikog interesa sudionica, podijelile smo ih u dvije grupe. Također, pripremamo i radimo na upitnicima za polaznice za naše mini istraživanje. Nažalost, zbog situacije sa zatvaranjima i raznim mjerama, bile smo primorane odgoditi susrete i radionice uživo te sada počinjemo s upoznavanjem u prilagođenim online uvjetima, poručile su iz Yarn Bombing Rijeka.

Sve u svemu, punom parom i spremne na nove pothvate, kročimo sigurno i polagano u iduću fazu projekta. Prva radionica s polaznicama bila je jučer, izjavila je Ivana Birkaš.

Inače, projekt solidarnosti ‘Yarn bombing Rijeka’ financiran sredstvima Europskih snaga solidarnosti održavat će se tijekom 2021. godine pod vodstvom 6 studentica volonterki uz potporu mentorica i tvrtke Subjekt.

Yarn bombing ili gerilsko pletenje/heklanje pokret je čiji je cilj ukrašavanje javnih i privatnih prostora pletivom. Cilj projekta nije samo uspostavljanje yarn bombing skupine u Rijeci, već i ojačati međugeneracijsku solidarnost u zajednici kroz radionice heklanja.

Komentari