WIGAN 10: “Presentation”

68

U utorak 11. siječnja u 19 sati, u Fotoklubu Zagreb, otvara se Izložba fotografija članova britanske fotografske udruge WIGAN 10 (United Kingdom) – “Presentation”. Izložba će se moći razgledati do 20. siječnja.

Wigan 10 je mala skupina fotografa koji su se udružili da bi zajednički dijelili uživanje u fotografiji. Osnivanjem prije 22 godine, željeli su formirati forum za susrete i diskusiju o vlastitim radovima u nenatjecateljskoj atmosferi – natjecanja ostavljaju za van kao grupa.

Od nukleusa, koji je činilo 6 fotografa sa iskustvom u klupskoj fotografiji, pa do danas, uvijek su težili sudjelovanju na vanjskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Od vrlo skromnih početaka njihov uspjeh rastao je zajedno s njihovim entuzijamzmom za fotografiju – bivajući uspješni na lokalnom području napravili su ime prvo na nacionalnoj razini, a u novije vrijeme i internacionalnoj. U početku su najviše radili s dijapozitivima, ali sada je digitalna fotografija njihova snaga.

Trenutno udruženje ima 14 članova koji se sastaju najmanje jednom tjedno i koriste svoje domove za susrete. Članovi podržavaju brojne FIAP izložbe koje se održavaju diljem svijeta i oduševljeni su raznolikošću fotografskih stilova koji dolaze sa svih strana.

Kao grupa – Wigan 10 – je do sada osvojio sve nacionalne nagrade u Ujedinjenom Kraljevstvu i prvi su klub koji je osvojio FIAP Clubs’ World Cup. Ove godine Wigan 10 je osvojio 4. mjesto na FIAP Clubs? World Cup te će dobiti nagradu “The Maurice Dorikens Trophy” koja se dodijeljuje u okviru The Clubs? World Cupa klubu koji je postigao najbolje rezultate u 5-godišnjem periodu.

Na izložbi izlažu: Austin Thomas,Christopher Haigh, Chris Hague, Maurice Jones, John Jerstice, Marco Pozzi, David Butler, Roy Rimmer, Colin Smith, Kathryn Scorah, Ed Roper, Christopher Charnock, Philip Charnock, Gwen Charnock.

Komentari