Vuk vegetarijanac u predstavi “Crvenkapica – Tko se boji vuka još?” penje se na Ljetnu pozornicu u Opatiju. Saznajte kada

35

Na Ljetnu pozornicu u Opatiji 17. srpnja u 19 sati penje se Kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba s predstavom „Crvenkapica – Tko se boji vuka još?“

Jesmo li se ikada pitali kako se osjećao vuk u priči o Crvenkapici? Je li on uistinu zlikovac koji tjera strah u kosti generacijama djece kroz tri stoljeća? Zašto je pojeo baku i Crvenkapicu? I je li ih uopće pojeo ili je to samo bajka kojom su roditelji zastrašivali djecu kako ne bi odlutala u nepoznati opasni svijet? Kazalište Tvornica lutaka na svoj prepoznatljiv način izokreće priču i neki jedva primjetan lik pretvara u glavni te ukazuje na drugačiji kut gledanja. Naš vuk Gubbio zapravo je dobroćudni vučić, koji ne voli jesti meso pa je zbog toga protjeran iz svog čopora. Na svom putu susreće Crvenkapicu i tu naša avantura za djecu počinje.

Redateli predstave su Petra Radin i Mario Kovač, dok je za kostime zadužena Đurđica Vorkapić. Predstavu će izvesti Petra Radin, Filip Detelić i Mario Kovač uz glazbu D Elvis benda i Ivane Husar Mlinac. Za scenografiju je zaslužna Jasmina Kosanović.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom te online na Moje karte. Na dan izvedbe blagajna na mjestu izvedbe otvorena je sat vremena prije početka programa. U slučaju kiše predstava će se održati u centru Gervais u isto predviđeno vrijeme.

Komentari