“Vještice iz pepela!” nova knjiga riječke autorice Tee Puccetti

100
Deniver Vukelić, Tea Puccetti, Kristijan Petrović

Predstavljanje knjige „Vještice iz pepela“, autorice Tee Puccetti će se održati u četvrtak 22. veljače 2024. godine u 18 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka u Art-kvartu Benčić, Viktora Cara Emina.

Predstavljanje vodi poznati varaždinski novinar i televizijski voditelj Kristijan Petrović, koji je ujedno i jedan od urednika knjige. Uz autoricu Teu Puccetti i Petrovića, kroz prizmu filozofije i povijesti o knjizi će govoriti gošća dr. sc. Tea Perinčić.

„Vještice iz pepela“ simbioza je dviju tema, spiritualnosti i moderne magije, gledana kroz prizmu osobe koja godinama uspješno kombinira ova dva naizgled nespojiva načina percipiranja i življenja života.

Knjiga je namijenjena svima koje zanimaju magija, spiritualnost, hermetizam, alkemija, simboli, biljke, boje te općenito sve što vibrira u prostoru i vremenu.

„Ne morate imati nikakvo predznanje, ova knjiga dovoljna je da vas uvede u magijski svijet čarobnih znanja prastarih naroda te Vam promijeni život na bolje“, poručuje riječka autorica.

O knjizi „Vještice iz pepela“:

Kristijan Petrović: „Ovo je vrlo slojevita, zanimljiva knjiga, nazvao bih je vještičjom početnicom, za sve one koji su zaljubljenici u ezoteriju, magiju. Objašnjava se što je magija, kako baratati energijama“.

Paganski krug Hrvatske: „Ovo je must have knjiga za sve magove, čarobnice, vještice i one koje nešto više hoće naučiti o ovom mističnom svijetu između velova“.

Dr. sc. Deniver Vukelić: „Bitan aspekt ove knjige svakako je etički princip, često zaboravljan ili, radije, previđan kroz povijest uporabe magije za vlastite potrebe. Puccetti donosi svoje poglede i smjernice isključivo kroz pozitivan pristup savjetima koji za cilj imaju boljitak osobe koja se bavi magijskom praksom, ali ne uz povredu tuđe slobodne volje…“

O autorici:

Tea Puccetti rođena je Riječanka, a sama kaže da je nekada radila energetske tretmane koje je „skrivala“ pod aroma masažama, jer se nije osjećala ugodno izaći iz svog ‘metla ormara’ ili objašnjavati što je manipulacija energijama ili magija.

„Vještice iz pepela“ prva joj je knjiga, a u njoj je spojila spiritualnost i magiju: „Spiritualnost je rad na sebi i zbog sebe da bi pojedincu osobno bilo dobro ili bolje na svim segmentima, a posljedično djeluje pozitivno na njegovu okolinu. Magija je, s druge strane, usmjeravanje energije putem određenih načina i simbola da bismo nešto transformirali ili oplemenili.“

Tea kaže da moderna magija počiva na hermetizmu, okultizmu, alkemiji, kabali, wicci, ali i istočnjačkim duhovnim smjerovima. Magija nudi mogućnost da putem manipulacije energije pošaljemo nešto dobro i kvalitetno što želimo za sebe te da nam se kroz vrijeme to isto ostvari. Ipak, to nije dostava na kućnu adresu ukoliko to nismo popratili i vlastitom promjenom u ovoj dimenziji. Sotonizam nema apsolutno nikakve veze s magijom, jer za pagane, vještice i praktičare magije sotona ne postoji jer je magija prisutna u ovoj dimenziji još od stare Mezopotamije, dakle prije nego što imamo zapise o ikakvim monoteističkim religijama“.

Knjiga je već predstavljena u Varaždinu i Zagrebu, a nakon Rijeke slijedi Chiron Grožnjan 21.3.

Nakon toga, uz promocije po Hrvatskoj, Tea Puccetti ima u planu i radionice i predavanja iz svijeta spiritualnosti i magije. Neplanirano, ali zanimljivo, knjiga postaje svojevrsno ojačavanje ženskog roda, priznanje i zahvalnost svim ženama u prošlosti te neka vrsta poziva da postanu svoje iz centra spiralnog plesa maternice dok se brinu i za druge.

Komentari