Vizualno i auditivno: Izložba “Identitet” Claudia Franka u Galeriji Artsada

116
claudio frank

Galerija Artsada sve građanke i građane poziva na otvorenje samostalne izložbe „Identitet“ akademskog slikara Claudia Franka koje će se održati u četvrtak, 2. studenog u 18:30 sati. Izložba će biti popraćena koncertom violine i klavira.

Ovom, 7. u nizu ovogodišnjih izložbi Galerija Artsada održava svoju prisutnost u umjetničkoj zajednici, a svojim raznovrsnim izložbenim programom potiče interes za umjetnost i razmjenu iskustava među širom javnošću. Izložba Identitet Claudia Franka umjetnička je izložba kojoj je glavna okupacija prikazivanje pejzaža. Naš umjetnik, ovom serijom radova na platno prenosi svoj doživljaj i interpretaciju primorskog pejzaža koji je bio temelj u izgradnji njegovog vlastitog identiteta. Pejzaži Claudia Franka pružaju publici priliku da istraže različita mjesta na koja su promatranjem pejzaža odneseni. Mjesta u kojima odrastamo igraju ključnu ulogu u oblikovanju našeg identiteta. Naše djetinjstvo i adolescencija provedeni u određenom okruženju imaju dubok utjecaj na naše vrijednosti, uvjerenja, navike, kulturnu pripadnost i način na koji percipiramo sebe i svijet oko sebe. Na izložbi „Identitet“ izloženo je ukupno devet radova nastalih u jesen 2023. Riječ je o akrilima velikih formata koje karakteriziraju jake boje i ekspresivni potezi kistom zahvaljujući kojima autor stvara intenzivna umjetnička djela. Otvorenje izložbe „Identitet“ biti će popraćeno i glazbenim događanjem, koncertom Claudia Franka na violini i Nataliye Marycheve na klaviru te će na taj način spoj vizualne i auditivne umjetnosti posjetiteljima pružiti bogato umjetničko iskustvo i sinesteziju osjetila.

Claudio Frank rodio se na 2. studenoga 1940. u Opatiji. Nakon završene glazbene škole kao violinist nastupa u kazališnim orkestrima Rijeke, Zagreba, Trsta i Palma de Mallorce. 1960-ih posvećuje se slikarstvu, a diplomira 1979. na cijenjenoj Breri, akademiji likovnih umjetnosti u Milanu. Istu završavaju i umjetnici poput Lucia Fontane, Fausta Melottija i drugih.  Tijekom milanskog studija Frank usavršava i violinu, glazbeno se školujući na Konzervatoriju Giuseppe Verdi. Velike uspjehe postiže u Parizu u koji odlazi na studijski boravak 1989. Samostalno izlaže na brojnim izložbama u Parizu, Zagrebu, Rijeci, Beču i drugim europskim gradovima. Trenutačno živi i stvara u prostoru svoga ateljea u samom srcu Voloskog.

Izložba „Identitet“ ostaje otvorena do 22.11.2023., a moguće ju je posjetiti u radno vrijeme galerije od srijede do nedjelje od 10 do 14 sati.

Komentari