Veličanstvenih 12: Učenički dom Podmurvice Rijeka organizira izložbu učeničkih radova kojom želi poslati poruku važnost temeljnih životnih vrijednosti u životu srednjoškolaca

141
Veličanstvenih 12

Izložba učeničkih radova učenika Učeničkog doma Podmurvice Rijeka, Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Dječjeg doma „Tić“ pod zajedničkim nazivom „Veličanstvenih 12“ kruna je ovogodišnjeg istoimenog projekta UD Podmurvice Rijeka.

Projekt Veličanstvenih 12

Projekt međunarodnog dosega, „Veličanstvenih 12“, započeo je 5. listopada 2021. godine na Svjetski dan nastavnika, a završava na Svjetski dan djeteta, 4. listopada ove godine, u periodu u kojem je obuhvatio različite aktivnosti, metode i oblike rada, suradnju i programe.

Cilj projekta bio je osvijestiti važnost temeljnih životnih vrijednosti u životu srednjoškolaca, kao i razvoj afektivne komponente njihove osobnosti, razvoj samopouzdanja i samopoštovanja, poticanje na proaktivno zalaganje u zajednici u svrhu promocije mentalnog zdravlja, socio-emocionalnog razvoja i jačanje odgojne dimenzije učeničkih domova.

Voditelji projekta su ravnateljica Ljiljana Kencel, pedagoginja Olivia Vukić te odgajatelji Dolores Vitas, Filip Polegubić, Antonija Mežnarić, Maja Dinić i Dijana Janković, a uključeni u projekt su i svi ostali odgajatelji i učenici Doma.

Partneri na projektu su Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Dječji dom „Tić“ iz Rijeke, Učenički dom Ogulin, JUUDGS „Zdravko Cvetovski“ Skoplje, učenički dom iz Makedonije i Dijaski dom Nova Gorica iz Slovenije.

Učeničko viđenje 12 temeljnih vrijednosti

Izložba će obuhvatiti umjetničke radove nastale kroz aktivnosti projekta u suradnji s partnerima, a reflektiraju učeničko viđenje 12 temeljnih vrijednosti: SOLIDARNOST, TOLERANCIJA, EMPATIJA, SAMOPOUZDANJE, LJUBAV, ISKRENOST, SLOBODA, KREATIVNOST, HUMOR, MIR, HRABROST, ODGOVORNOST.

Izložba će biti otvorena od 26. do 30. rujna 2022., od 11:00 do 17:00 sati, u galeriji Konzervatorskog  odjela u Rijeci, Užarska 26, Rijeka, a svečano otvorenje održat će se u utorak 27. rujna 2022. godine s početkom u 12:00 sati.

L.B.

Komentari