Uživajte u operi u trgovačkom centru!

210

Ako ste mislili da je operi mjesto samo u opernoj kući, ili da u operi možete uživati samo sjedeći, i propisno odjeveni – bit ćete iznenađeni. I to već u utorak, 12.srpnja u 19.30 sati. Naime, tada se Opera HNK Ivana pl. Zajca, u okviru programa Riječkih ljetnih noći, seli u popularni Tower center Rijeka, na 4. kat, gdje će izvesti program “Opera izvan Opere”.

Umjesto glazbe na koju ste navikli i koju očekujete u shopping centru, trgovinama i hodnicima odjekivat će najljepše arije i zborovi iz glasovitih Verdijevih opera La Traviata, Rigoletto, Nabucco, iz popularne Orffove Carmine Burane, iz Puccinijeve Madame Butterfly, iz Leoncavallove I pagliacci te iz Mascagnijeve opere Cavalleria Rusticana.

Taj nesvakidašnji operni događaj odvijat će pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića. Uz zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca pjevat će i solisti Anamarija Knego (sopran), Vanja Zelčić (sopran), Ivan Kruljac (tenor), dok je solistica na violi Iva Štefančić, a pijanistica Ana Anconelli.

Podsjetimo, opernu su publiku ove dvije sjajne riječke sopranistice oduševljavale tijekom protekle sezone i ostavile nezaboravne kreacije. Spomenimo samo neodoljivu Kleopatru Anamarije Knego u operi Julije Cezar u Egiptu G. F. Händela za koju je kritičar Branimir Pofuk napisao „Blistavim koloraturama uz Haller je, u ulozi Kleopatre, ravnopravno zasjala Anamarija Knego, svijetu još uvijek nepoznat riječki pjevački biser”. A za Vanju Zelčić i njenu tragičnu, zaljubljenu Gildu u Verdijevoj operi Rigoletto Gloria Fabijanić Jelović je istaknula; „Sopranistica Vanja Zelčić bila je Gilda topla srca koja je glasovno meko i čisto ispjevala tu tešku ulogu.”

Sve što trebate učiniti – pridružite se u najavljeno vrijeme, na neobičnom mjestu. Neobičnom barem za operu. Budite u Toweru u dogovoreno vrijeme, ulaz je slobodan!

Komentari