Ususret lokalnim izborima: Tribina o kulturnoj politici Rijeke

52

Kakva nas kultura očekuje u pandemijskom i postpandemijskom vremenu smanjenih budžeta i neizvjesnih javnih okupljanja? Kakva u post – EPK vremenu? Koja je vizija kulturne politike Rijeke u narednom razdoblju? Kako bolje preraspodijeliti proračun za javne potrebe u kulturi? Kakav bi trebao biti odnos institucionalnog i izvaninstitucionalnog sektora a kakav kulturnih i kreativnih industrija i kulture? Je li umjetnicama i umjetnicima te umjetničkom radu potrebna značajnija podrška i, što sa svim tim (novim i starim) prostorima kulture?

Kultura i umjetnost povijesno su važni za identitet i razvoj grada Rijeke, kao i za kvalitetu života njegovih građanki i građana. Nakon što je kultura u periodu prije 2020. i tijekom te godine (u ma kakvim okolnostima) među građankama i građanima Rijeke dobila veću vidljivost no što to ima inače, organizacija u kulturi GSG važnim smatra čuti i kako kulturu u svojim političkim programima vide buduće donositeljice i donositelji javnih politika, kandidati za gradonačelnicu/ka na predstojećim lokalnim izborima.

Tribina o kulturnoj politici Rijeke kao online događanje, čiji će prijenos biti na platformi Zoom i na YouTube kanalu GSG-a, održat će se u srijedu, 7. travnja u 17 sati. Kandidatkinje i kandidati za gradonačelnicu/ka Rijeke na temu će razgovarati s novinarom i piscem Davorom Mandićem. Tribina će se u potpunosti održati online, na platformi Zoom, i to na sljedećoj poveznici na kojoj vas pozivamo da ju i pratite:

Zoom link:
https://zoom.us/j/94507442312?pwd=end4emJOdkNwVEkxWnZ4RTVSRm5zQT09

Meeting ID: 945 0744 2312

Passcode: 833790

Za sve koji će tribinu htjeti pratiti na YouTube kanalu, mogu to učiniti na: https://youtu.be/VikqZkS5Sgg.

Dolazak na tribinu potvrdili su Ana Blečić Jelenović (Lista za Rijeku), Marko Filipović (SDP), Nikola Ivaniš (PGS), Vlado Mezak (nezavisni kandidat), Katarina Peović (Radnička fronta),  Davor Štimac (nezavisni kandidat), Vedran Vivoda (Akcija mladih) i Nebojša Zelič (Možemo! Rijeka).

Predviđeno vrijeme trajanja tribine je od 17 do 19 sati, uz mogućnost produljenja za pola sata, sukladno interesu i pitanjima publike koja će pitanja moći postaviti putem platforme Zoom.

Komentari