Ususret Danima sv. Vida s Poneštričinim drvenim razglednicama i sa štrudlom od trešanja iz Municipija

243

Poneštrica – mala, a uvijek živahna umjetnička galerija iz centra Rijeke pridružuje se proslavi Dana sv. Vida!

Nakon glazbe i plesa, slikanja po pločniku i slikanja po platnu; nakon rokerskog badmintona i „Fiumanke“ u maštovitoj verziji papirnatih brodica izrađenih vrijednim rukama djece iz riječkih i okolnih škola, iz Poneštrice nam stiže još jedna nadasve originalna ideja: drvene razglednice opremljene prelijepim riječkim prizorima iz prošlosti i sadašnjosti.

viber_slika_2020-06-01_13-00-46

 

Drvena razglednica – što je to?

Baš poput svake druge razglednice, drvena je razglednica tanka i laka i može biti ubačena u poštanski sandučić te s poštanskom markom i upisanim pozdravima odaslana na bilo koji dio svijeta. No, za razliku od papirnate, drvena je razglednica pravi mali dragocjeni artefakt. Ona je poklon, uspomena. Ona je trajna slikovna priča o Rijeci.

Kad primite u ruke riječku drvenu razglednicu, uvjerit ćete se.

20200610_182058

Na Poneštričinim drvenim razglednicama izložene su vizure Rijeke. Mala dragocjena kolekcija sačinjena je po ključu „malo starog, malo novog“ pa tu ima povijesnih vizura grada iz privatne zbirke Noeme Dekleva, ali i nagrađenih crno-bijelih prizora snimljenih kamerom Darija Jurjevića. Uz Jurjevićeve intimističke prizore, tu je i jedan frapantan prizor Rijeke iz zraka fotografa Vladimira Franolić.

20200610_182237

Predstavljanje drvenih razglednica održat će se 15. lipnja u 11:00 sati u prostorima Poneštrice na Trgu 128. brigade 3A. Događanju se pridružuje i restoran Municipium koji će posjetitelje počastiti štrudlom od trešanja.

DCIM100MEDIADJI_0161.JPG

Legenda kaže da je sv. Vid upravo trešnjama darivao djecu i siromašne. Feštajmo uz trešnje i uz drvene razglednice!

Komentari