Urban objavio novu pjesmu: „Iskra je simbol našeg zaloga za budućnost“

93
Damir Urban

Popularni riječki pjevač Urban objavio je novu pjesmu. Iskra je snimljena gotovo posve uživo, u studiju G.I.S, pokraj Rijeke. Pjesmu je snimao Matej Zec, dok je Tomislav Torjanac zaslužan za vizual. Glavne ulogu u spotu imaju Jana Sienne i Mila Amelie Mikić.

Na temelju teme pjesme, tj. željeći snimiti spot koji će pratiti pjesmu odluka je pala da glavne uloge preuzmu djeca. „Za mene je Iskra, u nekom prenesenom smislu, simbol našeg zaloga za budućnost.“ rekao je Urban, a tu budućnost u spotu predstavljaju djevojčice.

Režiju spota potpisuju sam pjevač i njegova supruga Milica, koja se pobrinula i za fotografiju i montažu. Prve dojmove o spotu i svojevrsnu kritiku iskazao je Rade Šerbedžija, koji je uz glumu i pjesnik te glazbenik:

“Moj prijatelj Urban pjeva poeziju. Svoju poeziju. Savršen ritam riječi, misli i pojmova, kojima opisuje život, stapa se sa nekom gotovo nebeskom muzikom, koja dolazi iz njegove žestoke utrobe, iz njegove sveljudske boli, iz njegova čudovitog bivstva.” rekao je Šerbedžija.

 

Komentari