Magisterij na prestižnoj glumačkoj akademiji kao početak američkog sna

Daria Karić je primjer da se snovi mogu ostvariti. U njenom slučaju, pravi američki san.

998

Daria Karić je Zagrepčanka koja je u Osijeku studirala na Umjetničkoj akademiji, a potom se odvažila na veliki korak i odlazak u SAD, gdje sada živi i radi. Otišla je s druge strane Atlantika kako bi nastavila školovanje i to ne bilo gdje, već na prestižnoj glumačkoj akademiji “The Actors Studio Drama School” na sveučilištu Pace, koju su osnovali Oskarovci Ellen Burstyn, Harvey Keitel i Al Pacino.

Prije nešto više od mjesec dana postala je prva Hrvatica koja je na toj glumačkoj akademiji magistrirala!

Tijekom studija, kao jednoj od najboljih studenata na akademiji dodijeljena joj je stipendija fondacije Shubert, organizacije obitelji Shubert koja je i vlasnik najvećih kazališnih kuća na Broadwayu. Osim toga, imala je prilike kroz masterclass predavanja čuti životne priče, nedaće i savjete imena poput Bradleya Coopera, Stevea Carrela, Aleca Baldwina, Jessice Chastain, Viole Davis i drugih, koji su uz to studentima odgovarali na pitanja.

Premijeru njene završne predstave “Pizza Man”, u kojoj glumi zvrckastu Alice Meyerlink, došao je vidjeti James Lipton, voditelj Emmyjem nagrađene emisije “Inside The Actors Studio” na Bravo Cable Television.

Prošle se godine našla na Sarajevo Film Festivalu, gdje je, kao jedan od perspektivnih talenata, bila pozvana na program “Talents Sarajevo”. U sklopu tog programa radionice i seminare vodili su umjetnici i profesori kao što su redatelj Gyula Gazdag, snimatelj poznate serije “The House Of Cards” Igor Martinović, glumac Robert DeNiro, bosansko-hercegovački glumac Ermin Brava, agentice Anila Gajević i Vanessa Henneman.

Kadar iz filma "Breathe" redateljice Mengxuan Zhou
Kadar iz filma “Breathe” redateljice Mengxuan Zhou

Od trenutnih aktivnosti treba istaknuti Darijin angažman u drami “Ujak vanja” A.P.Čehova, u kojoj je dobila ulogu Sonje. Biti u prostorijama Actors Studija, u društvu legenda kao što je Oskarovka Estelle Parsons, koja je u 89. godini itekako aktivna te režira spomenutu dramu, ali i općenito stajati na daskama na kojima su stajali i Marlon Brando, Dustin Hoffman, pa i Marilyn Monroe, svakako je velika čast i nadahnuće za Dariju.

Nekako slutimo da je ovo tek početak lijepe priče o ovoj talentiranoj hrvatskoj glumici i s nestrpljenjem iščekujemo njen nastavak. Mi joj na tom putu svakako držimo palčeve, uvijek vrijedi podržati one koji se odvaže ispuniti svoje snove!

Na setu snimanja kratkog filma "Past Lives"
Na setu snimanja kratkog filma “Past Lives”

Više informacija o Dariji možete naći na njenoj službenoj stranici.

B.Ž.

Komentari