Udruženje Amici della Lirica G. Viozzi iz Trsta poslalo pismo podrške intendantu Marinu Blaževiću i HNK-u Ivana pl. Zajca

16

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i intendant Marin Blažević dobili su pismo podrške iz Udruženja Amici della Lirica G. Viozzi u Trstu. U pismu su napisali:

„Dragi intendante Marine Blaževiću, dragi umjetnici i djelatnici Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci,

znamo da sva kazališta trpe u ovom razdoblju mnogih ograničenja zbog globalne situacije. Svi ljubitelji opere imaju puno manje mogućnosti za gledanje predstava kao i za kulturna putovanja.
Nedostaju nam jako naša putovanja u Rijeku i operne predstave u Vašem kazalištu koje je za naše članove bilo jedno od najuzbudljivijih otkrića posljednjih godina. Voljeli smo doći u Rijeku zbog iznimne kvalitete predstava i posebnih dobrodošlica.
Radujemo se povratku u sigurnija vremena, ali do tog trenutka želimo izraziti svoju solidarnost i poželjeti sve najbolje svima vama.
Budite jaki i kreativni, kao i uvijek!“

Na pismo je odgovorio intendant Marin Blažević:

„Dragi prijatelji,

u ime svih umjetnica i umjetnika, zaposlenica i zaposlenika riječkog Kazališta, a posebno Opere i Riječkog simfonijskog orkestra, od srca Vam zahvaljujem na pismu potpore u ovo neizvjesno doba.
Amici della Lirica su više od publike – to je udruženje kazališnih znalaca, entuzijasta i ljudi dobre volje čije smo dolaske na naše predstave uvijek očekivali kao posjete prijatelja.
Amici della Lirica organizirano posjećuju naše glazbene, a ponajviše operne programe već pet godina, dolaze autobusima iz Trsta i po nekoliko puta u sezoni, a uvijek se rado zadrže i na razgovorima nakon ili uoči predstava, upoznavanju sa solistima, dirigentima, redateljima. To su uvijek ugodni susreti, puni razumijevanja, uvažavanja, ali i smijeha i anegdota, tijekom kojih dijelite s nama svoje dojmove i bogate uspomene i iskustva iz kazališnog svijeta.
Puno nam znači i vaše djelovanje u Trstu na promociji naših opernih programa. Nadamo se da ćemo u što skorijoj budućnosti ponovno moći biti vaši gosti u Trstu te predstaviti naše nove operne premijere i koncerte talijanskoj publici.
Hvala vam još jednom na svim druženjima tijekom godina. Nadam se da ćemo se već na proljeće moći ponovno družiti u gledalištu i foyeru riječkog Kazališta.“

Komentari