Ubrzo u Rijeci: Festival queer i feminističke kulture!

23

I ove godine, unatoč svemu, u Rijeci će se održati festival queer i feminističke kulture, od 15. do 17. listopada. Smoqua okuplja 30+ aktivista/kinja i umjetnika/ica s tri kontinenta: iz Argentine, SAD-a, Norveške, Belgije, Švedske i drugih svjetskih zemalja.

Tema je ovogodišnjeg festivala Semo qua (fiumano: Tu smo), a kako udruga LORI slavi 20 godina, svi će sadržaji propitivati predrasude i pozivati na njihovo promišljanje.

Pripremljene su brojne izložbe, performanse, panel-rasprave, radionice, veliki Queer-UP! Party i druge sadržaje koje s nestrpljenjem želimo podijeliti s vama. Sve aktivnosti organiziraju vaše LORIce u suradnji s PaRiterom, GSG i CŽS FFRI, a veliku podršku festivalu pružit će našei volonteri i volonterke kojei nam dolaze iz Hrvatske te drugih zemalja na čijem smo doprinosu iznimno zahvalne.

Lajtmotiv Semo qua ukazuje na značajan doprinos LGBTIQ osoba u području aktivizma i umjetnosti. Smoqua je tako prilika da se pokaže solidarnost, podrška i da uronimo u neke nove sadržaje u području queer i feminističke kulture.

Ako želite upoznati zanimljive umjetnike i umjetnice, plesače i plesačice, aktiviste i aktivistkinje, otkriti nove informacije kroz panel rasprave i opustiti se uz radionice, dođite nam! Čeka vas kutak sreće, zabave i inspiracije.

Smoqua je dio programskog pravca Kuhinja različitosti u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a cijeli raspored programa možete pogledati ovdje: https://bit.ly/3jXx09C

Komentari