Prvog dana manifestacije 9. srpnja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla bit će održano predavanje o Tesli uz mogućnost razgleda stalnog postava muzeja, a u večernjim satima na Bundeku će u partnerstvu s Gradom Zagrebom biti održan koncert Ane Rucner.

Na sam dan Teslinog rođenja 10. srpnja predstavnici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, Grada Zagreba i Instituta Ruđer Bošković položit će cvijeće na spomenik Nikoli Tesli u Zagrebu uz prigodan program s nastupima glazbenika Katarine i Zrinke Čupić, Ljerke Končar Gamulin i Maria Rucnera, dok će se u večernjim satima u Hotelu Esplanade održati već tradicionalna svečana proslava i dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost. U kazalištu Gavella 10. i 11. srpnja će biti izvedena predstava Tesla Anonimus.

Spomenik Nikole Tesle u Zagrebu

Dani posvećeni Tesli bit će zatvoreni konferencijom Tesla u Zagrebu na kojoj će biti održani panel diskusija i predavanja na temu „Tesla u znanosti i primjena Teslinih izuma“. U panel diskusiji koju moderira Mirela Holy sudjelovat će prof.dr.sc. Mladen Martinis, dr.sc. Ivan Šimatović, prof.dr.sc. Velimir Abramović i doc.dr.sc. Marin Vuković. Predavanja će održati poduzetnici i inovatori Đuro Horvat, osnivač i direktor tvrtke Tehnix i Tomislav Boško, direktor tvrtke DOK-ING Automotiv. U uvodnom dijelu predavanja bit će predstavljen projekt razminiravanja Teslinog rodnog Smiljana. Njega će predstaviti Đurđa Adlešič, predsjednica

Udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže.

Sva događanja, osim svečane večere i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade te predavanja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, otvoreni su i besplatni za posjetitelje.

Više na www.unt-genius.hr.