U subotu dođite na uličnu svirku polaznika projekta RInkluzija!

22
Inkluzivni projekt Udruge Ri Rock i Udruge RoMorčić pod nazivom RInkluzija je priveo kraju prvi ciklus svojih radionica.
Projekt je startao u srpnju 2020. godine, a same radionice dva mjeseca kasnije odnosno u rujnu iste godine. Provedene su ukupno trideset dvije radionice na kojima je sudjelovalo dvadeset sedmero djece i mladih u dvije skupine, starija i mlađa skupina. Instrumenti koji su se učili su bubanj, bas gitara koji su bile individualne te udaraljke (tarabuka, djembe i cajon) kao grupna radionica. Iako su Covid mjere dva puta presijecale i zaustavljale rad projekta, klinci su uspjeli dogurati do kraja prvog ciklusa te će svoje prve glazbene korake predstaviti građanima Rijeke na Korzu grada Rijeke 05.06.2021. Nastup će se održati kao ulična svirka na raskrižju Korza s trgom 128 brigade u 11h. U slučaju lošeg vremena događaj će se odviti sljedeće subote 12.06.2021.
Projekt Rinkluzija sufinanciran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-Goranske Županije, Grada Rijeke. Uključuje korisnike romske nacionalne manjine i korisnika većinske populacije kojima je pružena besplatna neformalna glazbena edukacija u cilju poticanja kreativnosti, pozitivnog psihofizičkog razvoja te aktivnog uključivanja u društveni kulturni život zajednice u kojoj žive. Pritom je glazbeno stvaralaštvo služilo kao ”alat” za ”razbijanje” barijera i predrasuda prema romskoj zajednici. Sekundarni cilj ovog projekta je stvaranje glazbene skupine koja bi fuzijom romske tradicionalne glazbe i modernih glazbenih pravaca poput Hip Hopa, Rocka i dr. omogućila glazbeno stvaralaštvo, te uživanje u ljepotama glazbe i muziciranja.

Komentari