U sklopu Dana sv. Vida održan pub kviz Savjeta mladih Grada Rijeke

123
Kviz-Savjeta-mladih-Grada-Rijeke-4

Povodom Dana sv. Vida Savjet mladih Grada Rijeke u suradnji s Gradom Rijekom i River pubom organizirao je kviz znanja.

Kviz znanja okupio je 15 ekipa do pet članova, koje su se, osim u općem znanju, natjecale i u poznavanju tema vezanih za grad Rijeku. Kviz je vodio Mihael Prosen.

Savjet mladih Grada Rijeke na čelu s predsjednikom Lukom Čankovićem kviz je organizirao drugu godinu zaredom, na taj se način želeći uključiti u obilježavanje Dana grada Rijeke.

Upravo je u programu rada Savjeta mladih za 2023. godinu, kao i za 2024. godinu, navedeno kako će Savjet mladih, uz mnogobrojne druge programe i projekte, nastojati u cilju unapređenja kvalitete života mladih što više surađivati s gradskim upravnim odjelima, između ostala i uključiti se u gradske manifestacije i događanja.

U igranju kviza okušao se i riječki gradonačelnik Marko Filipović, koji se pridružio i u proglašenju pobjednika i dodjeli nagrada najboljim timovima. Prvo mjesto zauzela je ekipa „Rival sam“, drugo „Sv. se vidi“, a treće „Hey, Siri!“. Među tri najbolje ekipe našla se i ekipa Grada Rijeke, koju je činila pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade sa suradnicima.

Kviz znanja organizira Savjet mladih Grada Rijeke uz podršku Grada Rijeke koji je osigurao nagrade za tri najuspješnije ekipe, ali i utješne nagrade.

Savjet mladih savjetodavno je tijelo Grada Rijeke koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih u gradu Rijeci, osnovano s ciljem sudjelovanja u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te s ciljem informiranja i savjetovanja mladih u lokalnoj zajednici.

Kviz-Savjeta-mladih-Grada-Rijeke-4 Kviz-Savjeta-mladih-Grada-Rijeke-4 Kviz-Savjeta-mladih-Grada-Rijeke-4 Kviz-Savjeta-mladih-Grada-Rijeke-4 Kviz-Savjeta-mladih-Grada-Rijeke-4 Kviz-Savjeta-mladih-Grada-Rijeke-4

Komentari