U petak se u Kostreni pale božićne lampice. Za najmlađe pripremljen je i doček sv. Nikole morskim putem

119
KOSTRENA
I ove godine raskošne lampice zasjat će na brojnim lokacijama Kostrene.

Nemojte propustiti taj čaroban trenutak jer kreće blagdanska čarolija!

Turistička zajednica Općine Kostrena poziva vas da se pridružite na terasi Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji na svečanom paljenju lampica 2. prosinca 2022. godine u 17 sati.
Na terasi ispred čitaonice 2.12. 2022. održat će se svečanost paljenja božićnih lampica te će se time označiti početak Dana Općine Kostrena “Od sv. Barbare do sv. Lucije” kao i obilježavanja prosinačkih blagdana u Kostreni.

Osim svečanog čina paljenja lampica pripremljen je i glazbeni program

Atmosferu će zagrijati DJ Voljen Korić, a u blagdanskom foto kutku fotograf će fotografirati sve zainteresirane te će na licu mjesta izraditi fotografije kako bi svi koji to požele imali uspomenu na ovaj dan.
Dodatnu draž cijelom događanju dat će poznati kuhar i autor kuharica Kristian Kozmić – koji će pripremati prigodno blagdansko jelo kojim će TZO Kostrena i Općina Kostrena počastiti svoje sugrađane. Kako bi se zasladili nakon jela dijelit će se i fritulice i kuhano vino.
Sve će začiniti nastup dječice iz Dječjeg vrtića Zlatna ribica i OŠ Kostrena.
Svečanost počinje u 17 sati, a lampice palimo u 18 h.

Svečano ukrašena šetnica, foto kutak, brojna događanja za razne uzraste, raznovrsna gastro ponuda čeka vas u Kostreni

A na sam blagdan sv. Nikole, zaštitnika općine Kostrena u uvalu Žurkovo oko 10 sati stići će morskim putem sv. Nikola glavom i bradom kako bi djeci iz škole i vrtića podijelio slatkiše i ispričao im priču o važnosti dijeljenja s drugima!  

Pritom će čuveni milenijski fotograf Šime Strikoman, izradom prve milenijske fotografije Kostrene obilježiti dan zaštitnika pomoraca!

L.B.

Komentari