U Opatiji započelo snimanje dugometražnog dokumentarnog filma “Obalno šetalište”

17

Dokumentarni film “Obalno šetalište” nastao je u hrvatsko-talijanskoj koprodukciji. Snimanje filma obuhvaća različita godišnja doba tijekom 2020. i 2021., a premijera se očekuje početkom 2022. godine.

Autorsku ekipu filma čine Debora Vrizzi, direktorica fotografije, Anita Juka, producentica, Chiara Toffolo, koproducentica (Tesla Production), Laura Sinovčić i Paulina Križić, izvršne producentice, Ivo Vičić, tonski snimatelj, Sven Čustović, snimatelj, Luka Jazić i Morana Belančić, asistenti kamere.

RADNJA FILMA

Dokumentarni film prikazuje zanimljivu zajednicu, životnu svakodnevicu vezanu za šetalište Franza Josefa poznato po dobroj energiji koja se osjeti na svakom koraku, a svatko od protagonista pronalazi posebne razloge ovakvom osjećanju. Magičan prikaz jednog mjesta i zanimljivih osobenjaka koji se skladno prožimaju s ambijentom jednog od najdužih i najljepših morskih šetališta u Europi.

film2

Protagonisti su Duško Jeličić Dule, Marin Žepina, Albano Vučetić, Dragan Čakardić, Alen BabićLea i Linda Kršanec, Vjekoslav Martinko, Nikica Karas, Darija Žmak i brojni drugi stanovnici Lungomarea. Obalno šetalište prikazuje duh zajednice na poznatom Lungomareu i snima se na brojnim lokacijama od Voloskog do Lovrana.

Drago mi je što smo unatoč svim izazovima u kojima se trenutno nalazi filmska industrija, uspješno započeli sa snimanjem filma. Ovim putem zahvaljujem HAVCu koji nam je dao punu podršku i dodatna sredstva za snimanje kako bi omogućili sigurnost na setu u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Također zahvaljujem talijanskim filmskim fondovima i gradu Rijeci koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, kao i sponzorima” izjavila je producentica Anita Juka.

Film trenutno sudjeluje na međunarodnom dokumentarnom programu Eurodoc.

izvor: havc.hr

Komentari