U Opatiji se ovaj vikend održava 24. Liburnia Jazz Festival!

97
liburnia jazz festival

Svaki prvi vikend u srpnju, Liburnia Jazz u Opatiji predstavlja najbolje od hrvatske i inozemne jazz glazbe.

Koncerti će se, kao i uvijek, održavati „od jutra do sutra“, na brojnim gradskim lokacijama, od Ljetne pozornice do Vile Angioline i tržnice, na gradskoj šetnici i parku, na moru i na kopnu,…

PETAK, 05.07.

Festivalska događanja započinju već u 10:00 h ujutro, a namijenjena su najmlađoj i najstarijoj publici. Društvo Naša djeca Opatija u parku će održati glazbenu radionicu za djecu „Zvečka, šuška, roštalica“, a Elvis Stanić će s French Touch : Accordion Projectom razveseliti sugrađane zlatne dobi u Domu za starije osobe Volosko.

U rano poslijepodne zaplovit će jazz brod s kojega će zasvirati Love Runnersi i zapljusnuti opatijsku rivijeru zvukovima dobre glazbe. U Hrvatskom muzeju turizma (Vili Angiolini) majstor Antonio Puljić će predstaviti Marques harmonike, a u 19:00 h će se održati jedinstvena radionica Anatomija harmonike na kojoj će predstaviti strukturu harmonike i dati savjete za njezino održavanje, a Elvis Stanić će podijeliti svoje iskustvo sviranja jazz harmonike.

Večernja događanja započinju tradicionalnim promenadnim koncertom Puhačkog orkestra Lovran od Lungomara do Vile Angioline. Na Ljetnoj pozornici ljubitelji jazza mogu uživati u čak dva koncerta vrhunskih hrvatskih izvođača koji predstavljaju svoje najnovije projekte. To su Denis Razumović Razz s promocijom novog albuma „Discrepancies in blue“ posvećenog fenomenu bluesa i Leon Brenko Quartet, s titulom najboljeg klavijaturista i novim skladbama objavljenim na albumu „Keep on moving“.

Ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici su dostupne na prodajnim mjestima sustava Moje karte i online te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu. Svi ostali koncerti su besplatni.

SUBOTA, 06.07.

Dan započinje na opatijskoj Tržnici gdje će klasični blues Jed Becker’s Groupa probuditi prolaznike bolje od jutarnje kave, a na Ljetnoj pozornici će nastupiti pjesnik jazz harmonike Richard Galliano i njegov sastav New York Tango Trio koji će publiku očarati zvukovima harmonike, tanga i francuskog musetta. Richard Galliano je slavni francuski glazbenik, idol svakog harmonikaša, čovjek kojemu je sam Astor Piazzola dao u zadatak stvoriti francuski “Novi musette”, kao što je on stvorio argentinski “Novi tango”.

Ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici su dostupne na prodajnim mjestima sustava Moje karte i online te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu. Svi ostali koncerti su besplatni.

NEDJELJA, 07.07.

Jutro u opatijskom parku rezervirano je za glazbenu radionicu „Neobična avantura“ Teatra Oz i maštovite načine slušanja i kreiranja glazbe. 24. Liburnia Jazz Festival će  sa svojim Sterpin – Kolarević Quartetom zatvoriti Branko Sterpin, najbolji jazz trubač i osnivač JazzIstra Orchestra. Članovi kvarteta su redom vrhunski glazbenici koji gaje strast prema interpretacijama jazz standarada i iskreno uživaju u zajedničkoj svirci, a ove godine će biti šlag na torti Liburnia Jazza.

Više na: www.liburniajazz.hr  

Komentari