U Kostreni se održavaju 1. Dani čakavske besede

56
1. Dani čakavske besede

Pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, od 21. do 25. studenoga 2022. u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se 1. Dani čakavske besede čiji je organizator Katedra Čakavskog sabora Kostrena i publici predstaviti vrijedno stvaralaštvo udruga s našeg područja koje njeguju i čuvaju domaću besedu.

U ponedjeljak 21. studenoga, Dane čakavske besede otvorit će predstava Seks i grad va sele Rukavac Gornji i Dolnji, Udruge Domoljub 1909, Rukavac (MPZ Štorija i Dramska sekscija).

U utorak 22. studenoga, ljubitelji smijeha i domaće besede, moći će uživati u predstavi Bura i klobuk, štand ap, Ansambla Intermezzo iz Rijeke.

U srijedu 23. studenoga, na programu je komični mjuzikl Zna se ki j ovdeka šef! autorski projekt Tajane Dukić iz Kastva.

Sve predstave održavaju se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 19 sati. Ulaz na predstave se ne naplaćuje!

Nakon jednodnevne pauze, Dane čakavske besede u petak 25. studenoga s početkom u 19 sati, zatvorit će završni program obilježavanja 25. godišnjice Katedre Čakavskog sabora Kostrena.

Osim što će se zabaviti i nasmijati, posjetitelji će također po promotivnim cijenama moći kupiti sva dosadašnja izdanja Katedre Čakavskog sabora Kostrena, a svojom kupnjom poduprijet će rad i stvaralaštvo ove udruge te tako pridonijeti očuvanju čakavskog narječja i stvaralaštvu na čakavštini.

L.B.

Komentari